Ръководството и актьорите в Младежки театър Николай Бинев в София

...
Ръководството и актьорите в Младежки театър Николай Бинев в София
Коментари Харесай

Ръководството и актьорите в Младежки театър Николай Бинев излизат на протест в понеделник

Ръководството и актьорите в Младежки спектакъл " Николай Бинев " в София излизат на митинг в понеделник поради искане от страна на КЕВР да придобие част от постройката на театъра. Става въпрос за пространство с повърхност от 435 квадратни метра. През февруари КЕВР е входирала кореспонденция в Министерство на регионалното развитие, в която написа, че въпросната част от постройката е с отпаднала нужда и по тази причина желае да я получи безплатно.

От театъра обаче, са безапелационни, че пространството им е належащо, с цел да построят куклена сцена, написа Българска национална телевизия.

" Не знаем по какъв начин по този начин КЕВР взема решение кое е с отпаднала нужда и кое не. Ние отговорихме на преписката със мнение, че обекта освен не е с отпаднала нужда, а таман в противен случай - за него има предпочитание от новото управление на Младежкия спектакъл да направи куклена сцена там ", съобщи шефът на театъра Михаил Байков.

От театъра приканват за поддръжка от целия културен бранш.

" Младежкият спектакъл все още е единственият държавен драматично-куклен спектакъл в София и основаването на куклени представления е заложено в концепцията ни. Затова желаеме да молим за поддръжка измежду всички сътрудници от културния бранш, тъй като сходен казус би могъл да се повтори с всеки един държавен културен институт ", сподели заместник-директорът на театъра Делян Тодоров.

" Оттук-нататък е в ръцете на министъра на културата да отбрани собствеността си. Аз съм учуден, че министърът на културата не застава незабавно зад собствеността си, зад един културен институт и не споделя: " Не, би трябвало ни! ", като сътрудниците оферират бизнес-план за развиване - нещо, от което Министерство на културата ще печели, българската просвета ще печели, младите артисти ще печелят. И го дава безплатно за офис като този офис може да бъде на всички места в София, не е належащо да е в постройката на Младежкия спектакъл. След една година той може да реши, че фоайето му е належащо за паркинг ", сподели актьорът Светослав Добрев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР