Ръководителят на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ, според който

...
Ръководителят на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ, според който
Коментари Харесай

В Забайкалия обещаха три млн. рубли за улавяне на танковете Leopard и Abrams

Ръководителят на Забайкалския край Александър Осипов подписа декрет, съгласно който на военнослужещите, завладели или унищожили танкове Леопард и М1 Ейбрамс, ще бъдат изплатени до три милиона рубли.

Документът е оповестен на уеб страницата на формалното издание на Забайкалския край " Забайкалский рабочий ". За улавянето на един немски танк Leopard от всякаква трансформация, лицето, което непосредствено е заловило транспортното средство в работно положение, ще получи три милиона рубли. Наградата на лицата, взели участие в залавянето на танка, ще бъде по 500 хиляди рубли. В същото време до 10 души могат да разчитат на еднократни заплащания за хващане на един танк.

Военнослужещите, които директно унищожат танк „ Леопард “, ще получат по един милион рубли, участвалите в унищожаването – по 150 хиляди рубли. Общият брой на лицата, които могат да получат заплащания за заличавания Леопард е не повече от пет души.

Що се отнася до американските танкове M1 Abrams, военнослужещите ще получат 1,5 милиона рубли за директно залавяне на една такава машина, а 300 хиляди ще бъдат платени на тези, които са взели участие в залавянето. За унищожаването на танкове Abrams се планува премия от 100 до 500 хиляди рубли. Не повече от 10 души могат да разчитат на премия за хващане на танк, не повече от петима за унищожаването му.

Припомняме, немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че немските управляващи ще изпратят на Украйна 14 танка Leopard 2. Освен това Берлин ще разреши на съдружниците да реекспортират коли Leopard в Украйна.

Съединените щати от своя страна взеха решение да изпратят 31 танка Abrams в Украйна като част от нов пакет от военна помощ. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР