Ръководителят на военната групировка Вагнер Евгений Пригожин обяви, че подразделенията

...
Ръководителят на военната групировка Вагнер Евгений Пригожин обяви, че подразделенията
Коментари Харесай

Пригожин обяви изтеглянето на Вагнер от Бахмут

Ръководителят на военната формация " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че подразделенията му напущат Бахмут - решение, което идва на фона на многомесечни унищожителни боеве, трансформирали украинския град в руини.

В Telegram-канала на " Вагнер " е пуснат видеоклип, в който Пригожин споделя, че до 1 юни всички бойци от частната войска ще бъдат препозиционирани в тилови лагери и ще предадат позициите си на постоянната съветска армия.

В същото време, бойците от групировката се оплакват, че техниката им се нуждае от ремонт.

Пригожин твърдеше, че към този момент управлява целия Бахмут - нещо, което не се удостоверява от украинската войска. Лично той призна за големи човешки загуби в личната му формация - 20 000 убити на фона на незначителната стратегическа изгода.

Новината за отдръпването на " Вагнер " беше посрещнато с внимателни мнения от страна на представителя на Въоръжените сили на Украйна.

" В момента установяваме понижаване на офанзивите и е допустимо това да е обвързвано с тяхното прегрупиране. Ние нанесохме доста мощнои провали и те имат потребност от това прегрупиране. Доколко то ще се случи, с кои подразделения и в какъв размер - мисля, че ще ни би трябвало малко време, с цел да проверим тази информация ", споделя Сергей Череватий.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР