Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че
Коментари Харесай

Борел: Светът се провали ужасно в намирането на решение с две държави за израелци и палестинци

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че светът се е провалил в напъните си да реализира решение за две страни за израелците и палестинците. Но той призна, че въпреки две обособени страни да са мечтана цел за израелците и палестинците в бъдеще, това няма да реши настоящия спор. Борел добави, че макар предизвестието на Израел за евакуация на популацията на град Газа, това напредване няма да се случи в къс времеви период.
Задачата 1 милион души да се реалокират на юг за 24 часа е просто невъзможна. Не можете да преместите толкоз доста хора за къс интервал от време, изключително когато няма убежища, транспортни средства. От тази позиция считаме, че е добре да се знае за това предизвестие, само че те би трябвало да дадат повече време и да не основават предпоставки за ужасна филантропична злополука.
Жозеп Борел – висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността

Запитан дали е призовал Китай да употребява въздействието си в Близкия изток, Борел съобщи, че с външния министър Ван И са разискали какво може да направи всеки от тях за справяне със обстановката.

Китай се пробва да резервира неутралната си позиция и да поддържа положителни връзки с Израел и палестинците.

Американският президент Джо Байдън пък увери, че превъзмогването на филантропичната рецесия в Газа е приоритет за Вашингтон. Както и връщането на всички американски жители, които са в засегнатите региони.
За мен е приоритет да се оправя незабавно с филантропичната рецесия в Газа. По мое напътствие, нашите екипи работят в района, в това число поддържат връзка непосредствено с държавните управления на Израел, Египет, Йордания и други арабски страни, както и Организация на обединените нации, с цел да усилят поддръжката и филантропичните последствия от офанзивата на Хамас, с цел да оказват помощ на Израел. Ние не можем да пренебрегнем обстоятелството, че голямото болшинство от палестинците нямат нищо общо с Хамас и техните ужасни офанзиви. Те също страдат от тези офанзиви.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Съединени американски щати, Египет и Израел са се разбрали да уредят безвредното овакантяване на американски жители от линията Газа през граничния пункт Рафах. Той ще бъде отворен до 17 ч локално време, съобщи американски чиновник.

Междувременно Русия изрази подготвеност да договаря с представители на Хамас за освобождение на израелски заложници. Възможност за възможна среща бе изказана от заместник-министъра на външните работи Михаил Богданов пред организация „ Новости “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР