Ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини заяви, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини заяви, че
Коментари Харесай

Могерини: ЕС не е във война с никого


Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини съобщи, че блокът не е в комерсиална война с никого, а ще отбрани ползите си.

Тя сподели това часове, откакто Съединени американски щати постановиха наказателни мита за вноса на метали от Европа и други близки съдружници.

"Европейският съюз не е във война с никого... Европейски Съюз е кротичък план, в това число във връзка с търговията", сподели Могерини на взаимна конференция в Брюксел с китайския външен министър Ван И.

"Вярваме в световната свободна обективна търговия и ще продължим да го правим", сподели Могерини.

"Казвайки това, ясно е, че Европейски Съюз би трябвало да пази ползите си", добави тя.

Могерини съобщи, че Европейски Съюз е подготвил своите контрамерки против Съединени американски щати, в това число опасност от мита в духа на „ око за око “ за цяла гама артикули, в това число боровинки и уиски бърбън.

Тя сподели, че Европейски Съюз ще стартира процедура за споразумяване на разногласия против Съединените щати в Световната комерсиална организация - юридически развой, който може да отнеме години.

"Това не значи, че Съединените щати не са нашите най-близки сътрудници и другари. Като съдружници те ще останат", сподели тя след първия кръг от диалози с китайския външен министър.

„ Работим доста тясно със Съединени американски щати по доста въпроси на сигурността...по въпроси от интернационалната политика и това ще продължи да е по този начин “, сподели Могерини.

В завоалирано предизвестие, ориентирано към Вашингтон, Ван И сподели, че Съединени американски щати би трябвало да съблюдават уговорките си да избегнат обособена комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай. "Ние постоянно отговаряме на нашите думи и чакаме сътрудниците да държат на думата си “, сподели представителят на Пекин.

Американската делегация поставя основите за визитата в Пекин през уикенда на министъра на търговията Уилбър Рос, с цел да завърши нежното комерсиално помирение, огласено по-рано през май. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР