Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров даде подробности, по време

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров даде подробности, по време
Коментари Харесай

Намериха монети за 1 млн. лева у лихварите от Павликени

Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров даде детайлности, по време на брифинг, за акцията на прокуратурата и ГДБОП в Павликени.
„ На място е обезвредена проведена незаконна група, занимаваща се с лихварство, насила.
Към наказателна отговорност са привлечени три лица
за присъединяване в тази група”, изясни Петров.
Освен това той осведоми, че при съответните процесуално-следствени дейности са открити над 1800 броя юбилейни монети, скъпи метали, най-вече златни. По първични данни тяхната стойност се прави оценка на към милион лв.. Двама от арестуваните за лихварство са и осъждани.
„ По оперативни данни задържаните се занимават с лихварство от повече от пет години като обаче събрани доказателства за тяхната активност, които да са безспорни и задоволителни да се желае мярка и надлежно сътрудниците да преценяват, че могат да бъдат привлечени към изборната отговорност са събрани едвам при започване на тази година. Групата е работила, както споделих, от пет години на територията на Павликени “, сподели Петров.
Той акцентира, че е добре проведена.
„ Лицата имат и законен бизнес, занимавали са се със земеделие.
Доходите от това земеделие им е разрешавало да прикриват или нагледно казано да препират парите от противозаконната си активност. Над 20 индивида са потърпевшите от активността на групата. Съответно са открити бележници с имена на длъжници. Част от лицата към този момент са разпитани пред арбитър “, добави Димитър Петров.
„ Тези събрани доказателства са стимулирали и Специализираният углавен съд през вчерашния ден да дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража и на тримата “. Двама, от които са с изключение на престъпно проявени, и осъждани “, добави Петров.
Зам.-директорът на ГДБОП Любомир Янев също разяснява случая и съобщи, че към сегашния миг
има набелязани най-малко 20 индивида, които са били пострадали от групата.
„ ГДБОП стартира работа по въпросната незаконна група в края на 2018 година След като събрахме задоволително данни, подготвихме отчет към Специализираната прокуратура. На база на този отчет беше формирано досъдебно произвеждане през месец май 2019 година “, посочи той.
„ Във въпросната група са извънредно тайни, макар че се подвизават в град Павликени. Тримата са престъпно проявени за осъществени закононарушения, обири и грабежи, документни закононарушения и за изнудване “, сподели още Янев.
„ Към сегашния миг имаме набелязани най-малко 20 индивида, които са били пострадали от групата. Голяма част са мощно обезпокоени да приказват за участниците от групата, заради това, че градът е дребен, лицата са добре известни. Това, което е съществена задача сега, е да намерим и други лица, които са били пострадали от дейностите им “, добави Янев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР