Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Израел Цахи Ханегби

...
Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Израел Цахи Ханегби
Коментари Харесай

Най-рано в петък Хамас ще освободи заложници

Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Израел Цахи Ханегби сподели, че освобождението на израелските заложници от Хамас няма да стартира преди петък.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1078
" Освобождаването на заложниците ще стане в сходство с първичното съглашение сред страните и ще стартира не по-рано от петък ", сподели Ханегби в изказване, публикувано от кабинета на израелския министър председател.

" Преговорите за освобождение на нашите затворници напредват и не престават ", сподели той.

Междувременно Haaretz, базирайки се на израелски политически източник, заяви, че забавянето в използването на съглашението за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас се дължи на обстоятелството, че групировката към момента не е показала лист с израелски жители, които има намерение да освободи.

Според източника на вестника Хамас към момента не е утвърдил споразумението за преустановяване на огъня с Катар, което би трябвало да подсигурява спазването му от всички страни.

По-рано беше обявено, че в четвъртък сутринта стартира четиридневно преустановяване на огъня, по време на което е планувано освобождението на израелски заложници от групировката Хамас и палестински пандизчии, държани от Израел, написа news.bg.

Според изискванията на сделката Хамас ще освободи 50 жени и деца от 237-те заложници, арестувани в линията Газа. На собствен ред Израел ще освободи от пандиза 150 палестински пандизчии, в това число дами и малолетни. Затворниците ще бъдат освободени едвам откакто израелските заложници влязат в страната.

За да изоставен заложниците линията Газа, ще бъде въведено помирение за четири дни, това ще е първият стадий от договорката.Вторият стадий е, че продължителността на примирието може да бъде увеличена - Израел е подготвен да добави 10 спомагателни заложници към в началото контрактуваните четири дни дневно. Общо 100 израелски заложници и 300 палестински пандизчии могат да бъдат освободени с помощта на съглашението.

Прекратяването на огъня, съгласно договореностите, не може да продължи повече от 10 дни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР