Ръководителят на руската дипломация определи днес като контрапродуктивни заплахите на

...
Ръководителят на руската дипломация определи днес като контрапродуктивни заплахите на
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Ултиматумите и заплахите, отправяни към Москва, не водят доникъде

Ръководителят на съветската дипломация дефинира през днешния ден като контрапродуктивни заканите на Запада, отправяни към Русия по отношение на обвиняванията, че приготвя военна интервенция против Украйна, по чиито граници е струпала десетки хиляди бойци.

„Идеологизираните подходи, ултиматумите и заканите не водят доникъде“, съобщи Сергей Лавров при започване на среща с английската си колежка Лиз Тръс в Москва. Той изрази страдание, че „мнозина наши западни колеги“ избират тази форма на връзка.

Ако Лондон има предпочитание да усъвършенства връзките си с Москва, „ние естествено ще отвърнем по същия метод, тъй като няма по какъв начин да сме удовлетворени от връзките посред ни, които са в най-ниската си точка“, продължи Лавров.

Нормализация на връзките обаче е допустима единствено посредством пълноправен, воден с взаимно почитание разговор за да се намерят взаимно допустими решения, акцентира той.

Агенцията напомня обвиняванията против Русия, че се готви да предприеме нова военна интервенция против Киев след анексията на Крим през 2014 година

Кремъл ги отхвърля и твърди, че се стреми да си подсигурява сигурност на фона на враждебното съгласно него държание на Киев и НАТО. Москва свързва възможната деескалация с контракти, които да подсигуряват неразширяване на НАТО, при все това Украйна се стреми да влезе в алианса, също и фактическо евакуиране на пакта от Източна Европа

Лиз Тръс съобщи, че идва в Москва за да убеди Русия да поеме по пътя на дипломацията.

„Евентуална война в Украйна би била злополука за съветския и украинския народ и за европейската сигурност“, сподели тя.

„Има различен път, дипломатически път, който дава опция да се избегнат спорове и кръвопролития“, добави Тръс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР