Ръководителят на Президентския съвет по правата на човека Валери Фадеев

...
Ръководителят на Президентския съвет по правата на човека Валери Фадеев
Коментари Харесай

Как да се възпитат като истински руснаци децата на мигрантите

Ръководителят на Президентския съвет по правата на индивида Валери Фадеев предложи да се намерения за квоти в учебните заведения за възпитаници, които не приказват съветски. Той изрази и концепцията владеенето на съветски език да стане наложително изискване, с цел да могат съпругите на мигрантите да получават обществени помощи. Експертите показват, че обществената интеграция на второто потомство мигранти е извънредно настоящ проблем, който би трябвало да бъде решен неотложно. Как мигрантите и техните деца могат да бъдат принудени да учат съветски?

Валери Фадеев, началник на Президентския съвет за развиване на гражданското общество и правата на индивида (СПРГОПЧ), предлага да се обмисли опцията за въвеждане на квоти в учебните заведения за възпитаници, които не приказват съветски език. Мигрантите, изясни той, постоянно се концентрират в избрани микрорайони, запълват локалните учебни заведения и по тази причина би трябвало да се обмисли въвеждането на квоти или тези деца да се учат на съветски език, тъй че да го знаят добре.

Директорите на образователни заведения считат, че 20% от децата мигранти е границата, когато е допустимо „ обикновено обучение “, без да се нарушава „ естественият ход “ на ученето, споделя Фадеев. В същото време ръководителят на КПЧ призна, че квотната мярка може да наподобява жестока и да нарушава правата на индивида. Но това не е по този начин, тъй като де факто се нарушават правата деца и учители, на които се пречи да работят.

В региона на Москва и Санкт Петербург делът на учениците с мигрантски генезис доближава надлежно 20% и 10%, има учебни заведения, в които до 50% от учениците са деца на фамилии на мигранти. „ Много е значимо, че Министерството на образованието на Руската федерация се зае от близко с този проблем, имам вяра, че в случай че не тази година, то идната година ще бъде основана системата за образование на децата “, сподели Валерий Фадеев. По-рано Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия също уточни, че в съветските учебни заведения делът на учениците, които не приказват съветски, може да доближи 10-20%. Според него такива възпитаници постоянно се събират на етнически групи и се държат нападателно.

Фадеев предложи също по този начин да се разиска концепцията владеенето на съветски език да стане наложително изискване за погашение на компенсации на дамите мигранти, получили съветско поданство. В момента, акцентира ръководителят на Съвета по правата на индивида, има доста дами мигранти, домакини, които, имайки съветско поданство, не знаят съветски език и не желаят да го учат. В същото време те постоянно получават капитал за майчинство и детски надбавки. „ Моето предложение е внезапно, изисква разискване, само че считам, че владеенето на съветски език би трябвало да е наложително изискване за приемане на компенсации. Защо са ни нужни мигранти, които не желаят да се интегрират в съветското общество и даже не желаят да учат съветски, би трябвало по някакъв метод да ги подтикваме да се интегрират - и то освен с нежни способи ”, акцентира Фадеев.

В експертната общественост поддържат позицията на СПРГОПЧ и Медведев. Те означават, че казусът с адаптирането на мигрантите и техните деца към съветската действителност в действителност е много изострен, само че единствено въвеждането на квоти може да не е задоволително. Събеседниците акцентират, че би трябвало да разработят цяла гама от ограничения.

„ Миграцията към Русия не би трябвало да бъде безредна, както частично се случва в този момент. Необходим е целеустремен метод – въз основа на търсенето на стопанската система и пазара на труда “, сподели Александър Брод, член на СПРГОПЧ. Според него всеки район би трябвало да изрази ясна потребност в избрана област: жилищни и комунални услуги, строителство, селскостопански бранш. Освен това в страните, откъдето идват мигрантите, би трябвало да се организира тяхното „ авансово образование “, за което „ е допустимо да се свържат да вземем за пример с обектите на “Россотрудничество “. ”

„ Що се отнася до образованието на децата мигранти в Русия, тук са нужни подготвителни курсове, преди да бъдат признати в учебно заведение, потреблението на цифрови технологии. Има да вземем за пример интернет планът „ Децата са тук “, който обгръща към 40 000 малолетни. Необходимо е да се провежда необятна експертна полемика за организацията на образователния развой на децата мигранти “, акцентира събеседникът.

„ Както демонстрира международният опит, второто потомство мигранти обичайно е най-трудната и рискова каста. Това е голям обществен и взривоопасен проблем, който би трябвало да бъде решен незабавно и то в народен мащаб. Трябва да има цялостна държавна стратегия. Но би трябвало да се признае, че единствено няколко страни съумяха да намерят ефикасен отговор на тази задача “, отбелязва политологът, лекар по стопанска система Йосиф Дискин.

Ако първото потомство мигранти схваща проблемите на страната на генезис, нуждата да печели пари и сносно, въпреки и по насила, усвоява съветския език, то второто потомство - техните деца, намирайки се измежду своите рускоезични връстници, намират себе си в сложна обстановка. „ Първоначалните им знания по съветски език не са доста положителни и към момента няма профилирани ограничения за обществената им интеграция, тъй като се допуска, че те ще дойдат на учебно заведение и ще бъдат обучавани там, а анализът демонстрира, че учителите просто не постоянно имат задоволително време за това ”, прибавя Дискин.

„ Трябва да се изхожда от ползите на съветския народ. А точно, ние се нуждаем от хора, които са подготвени да се придържат към съветските обичайни полезности, да знаят съветския език и тези действителности, които подхождат на настоящата ежедневна активност на руснаците. В никакъв случай не трябва да се движим по релсите, по които върви европейското и американското общество, когато пораждат етнически анклави, а действителни жители на страната не споделят полезностите на страната “, споделя Максим Григориев, член на Обществената камара.

Според Дискин, второто потомство мигранти е запас на криминогенната и екстремистка среда, „ по тази причина са нужни профилирани държавни стратегии за обществена интеграция “.

Според Григориев „ не се нуждаем от хора, които стават жители на Русия, само че в това време не знаят съветски език и не споделят нашите полезности “. „ Няма значение какъв брой деца мигранти има в клас. Необходимо е тези деца и техните родители да възприемат съветските полезности и да са подготвени да ги асимилират. В случаите, когато не владеят задоволително добре съветски език, е належащо да се провеждат курсове по съветски език преди потегляне на учебно заведение “, уверен е членът на Обществената камара.

Дискин е склонен, че концепцията за основаване на подготвителни " нулеви " класове, където децата на мигранти да се образоват на съветски език, може да проработи. След това децата ще бъдат интегрирани в общообразователната система в сходство с Конституцията. В тази работа би трябвало да се включат националните културни автономии, счита специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР