Ръководителят на международната комисия на руската Дума Леонид Слуцки заяви,

...
Ръководителят на международната комисия на руската Дума Леонид Слуцки заяви,
Коментари Харесай

Куп въпросителни около смъртта на руския блогър Фомин-Татарски. Откриха заподозряната

Ръководителят на интернационалната комисия на съветската Дума Леонид Слуцки съобщи, че има " украинска връзка ". И същият " почерк " като при убийството на Даря Дугина (за което Русия упрекна украински специфични служби).

Преди това съветското външно министерство също загатна за " украинска диря ".

На собствен ред кураторът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, в чието кафене през вчерашния ден е станал гърмежът, при който почина Фомин-Татарски (ранени бяха 32 души, 10 от тях са в тежко състояние), прикани да не се упрекват украинските управляващи. " Не бих упреквал киевския режим за тези дейности. Мисля, че работи група радикали, които надали са свързани с държавното управление. Бих го нарекъл по този начин ", сподели Пригожин.

В Украйна се приказва за вътрешноруска кавга (както съобщи през вчерашния ден съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк.

Американският Институт за проучване на войната на процедура повтори позицията на Канцеларията на президента на Украйна по отношение на убийството блогъра.

Те загатват, че повода може да е близостта на Фомин с Пригожин и рецензиите им към висшите съветски генерали.

" Фомин беше гневен критик на съветското военно командване и съветското министерство на защитата ", напомнят от института. " Убийството на Фомин в бара на Пригожин евентуално е част от по-широк модел на ескалиращи вътрешни спорове в Русия, включващи Пригожин и " Вагнер ". Фомин е участвал на друго събитие по-рано денем без произшествия, тъй че наподобява, че нападението е било съзнателно инсценирано в заведение, благосъстоятелност на Пригожин ", добавя организацията.

В. " Ню Йорк Таймс " също се стопира на рецензиите на Татарски към командването.

" Той беше сериозен към съветските военни командири и изтъкваше проблеми в съветската войска. В неотдавнашно видео той допусна, че нищо няма да се промени, в случай че " сменим министъра на защитата или началника на Генералния щаб ". " Трябва да променим системата ", сподели той. "

Татарски също по този начин написа, че първичният боен проект на Русия е бил " идиотски " и " учреден на дезинформация ".

Владлен Татарски бе блогър и един от най-известните " военни репортери ", родом от Макеевка, Донецка област. Той има повече от 560 000 почитатели в акаунта си в Telegram. Сражавал се е на страната на самопровъзгласилата се ДНР в състава на батальона " Восток ", а по-късно в частите на ЛНР. Преди това излежава присъда в пандиза по обвиняване във въоръжен обир. Автор е на книгите " Бягство ", " Война " и " Медитация ". Заедно с " военния сътрудник " Михаил Звинчук Татарски водеше предаването " Разбор на Рибар " по канала Соловьов Live.

По мотив вчерашната детонация говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че активността на Татарски " му е навлякла омразата на киевския режим " и уточни, че той и други военни блогъри от дълго време получават украински закани.

Бащата на убитата с гърмеж предходната година Даря Дугина - Александър Дугин - мъдрец националист и политически теоретик, ревнив покровител на нахлуването в Украйна, дефинира Татарски като вечен воин, починал, с цел да избави съветския народ.

С терористите не би трябвало да има други диалози, с изключение на за това, че се предават абсолютно, сподели Дугин. В Киев би трябвало да има церемониал на успеха, съобщи философът.

Владлен Татарски беше погубен в детонация по време на вчерашна полемика с фенове в бар Street Food №1 на брега на река Нева в центъра на Санкт Петербург.

По информация на локалното издание " Фонтанка " завединието се намира на " Университетская набережная " 25 и е било благосъстоятелност на Евгений Пригожин (известен като създател на ЧВК " Вагнер ", а също по този начин и като " готвача на Путин " ). В това кафене през уикендите се е събирал дискусионният клуб " Киберфронт Z ". Вчера там се е провеждала " креативна вечер " на Татарски. В афиша на събитието се показва, че блогърът ще опише за това " какво е да правиш репортажи от горещи точки, до момента в който си под град от патрони, и ще изясни какво значи да си боен сътрудник ". Политическият анализатор Константин Долгов съобщи, че имало възможност на " креативната вечер " на Татарски да пристигна и самият Пригожин.

" Фонтанка " оповестява, че в кафенето се е взривил бюст, който е бил донесен като подарък на Татарски от посетителка. След като му го подарила, тя заела мястото си в залата. Експлозията е станала пет минути по-късно. Мощността му е била към 200 грама в тротилов еквивалент. Най-силно са били наранени феновете на първия ред. 

Министерството на вътрешните работи на Русия разгласи Даря Трепова за търсене, като през днешния ден тя бе арестувана.

По-рано Интерфакс заяви, че 26-годишната Трепова е обвинена, че е доставила кутия с взривно устройство в кафенето, където се е състояла срещата с Татарски.

Снощи органите на реда са претърсили жилището на дамата в град Пушкин, само че не са я заловили, написа " Фонтанка ". В резултат на претърсването органите на реда са отвели майката на момичето. Съобщава се, че сестрата на Трепова също е била отведена за разпит.

Според канала в Telegram Baza Трепова е възнамерявала да напусне Русия вечерта на 2 април. Същото оповестява и каналът ВЧК-ОГПУ, обвързван със сигурността. Каналът, без да се базира на източник, написа, че Трепова сякаш е писала на собствен другар след детонацията: " Можех да умра там, по-скоро щях да умра там, те ме подгониха ".

Трепова е арестувана дружно със брачна половинка си Дмитрий Рилов по време на антивоенен протест на 24 февруари 2022 година Рилов е член на " Либертарианската партия на Русия ". От " ЛПР " за съобщили на канала Sota, че Рилов се намира отвън Русия. Те прибавиха, че Трепова няма нищо общо с партията и осъдиха нападението (експлозията към момента не е публично квалифицирана като терористичен акт).

Приятели на Трепова декларирали, че бракът на Трепова и Рилов е бил " на смешка " и съпрузите евентуално не са поддържали контакт. Събеседниците на изданието показват, че въпреки дамата да не поддържа войната, тя не е имала радикални възгледи.

Тя самата не е разгласило нищо в профилите си в обществените мрежи след детонацията. В Twitter тя е била известна като " Даша Тыковка ", само че този акаунт към този момент е заличен.

Според канала Mash тя е била вербувана от " украински публицисти ".

Според тази версия тя е пристигнала в Санкт Петербург от Москва в края на март и е наела апартамент наоколо до кафенето, където е станала детонацията. Малко преди нещастието Даря споделила другари, че си е намерила работа, сякаш за някакви украински публицисти. Получавала задания от Украйна, за които получавала парични преводи. Според обкръжението на Трепова дилемите включвали основно предаване на колета - в това число кутия със статуетката на Владлен Татарски.

Издирва се и автомобилът, с който момичето сякаш е отпътувало от мястото на случая - бял Фолксваген Поло. Според известия в медиите обвинената Дария Трепова е напуснала кафенето няколко минути след детонацията и се е отправила в посока близката метростанция " Василеостровская ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР