Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси заяви,

...
Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси заяви,
Коментари Харесай

МААЕ: Физическата цялост на Запорожката АЕЦ е нарушена

Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи, че " физическата целокупност " на следената от Москва Запорожка атомна електроцентрала в Южна Украйна е била " нарушена ", откакто оборудването е било постоянно обстрелвано, предава Агенция Франс Прес.

" Очевидно е, че централата и физическата целокупност на централата са били нарушавани няколко пъти ", съобщи пред кореспонденти Рафаел Гроси, който управлява инспекцията на централата, откакто се завърна с част от екипа си в следената от Украйна област.
Запорожската атомна електроцентрала е минала в спешен режим заради понижаване на мощността, пети енергоблок е изведен от употреба, а шести енергоблок работи в естествен режим. Това заяви ръководителят на военно-гражданската администрация на Енергодар Александър Волга по телевизионния канал РБК.

" Атомната електроцентрала е минала в дребен спешен режим вследствие на намаляване на мощността, пети енергоблок сега е изключен от електрозахранването, прави се преструктуриране, шести енергоблок работи в естествен режим ", сподели той.

По-рано денем ръководителят на военно-гражданската администрация на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че шести блок на Запорожската атомна електроцентрала работи на 60 % от потенциала си, а пети блок е трябвало да бъде спрян, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР