Ръководителят на групиравоката Вагнер заяви, че неистовите усилия на Русия

...
Ръководителят на групиравоката Вагнер заяви, че неистовите усилия на Русия
Коментари Харесай

Разкриха тайната: Кървавата битка за Бахмут заради подземни ...

Ръководителят на групиравоката " Вагнер " съобщи, че неистовите старания на Русия да превземе град Бахмут в Източна Украйна са ориентирани към вдишване на надзор над " подземни градове ", които могат да се употребяват като бази за войски и танкове.

Изминаха повече от пет месеца, откогато Русия стартира опитите си да превземе Бахмут, град за рандеман на сол, който съгласно западни анализатори има дребна стратегическа стойност. Според украински публични лица безмилостният обстрел и бруталните борби сред къщи са унищожили повече от 60 % от постройките. Силите на Кремъл също се пробват да завладяват Соледар, град наоколо.

Миналата седмица Белият дом съобщи, че подозира, че Евгений Пригожин, обвързваният с Кремъл като " готвачът на Путин,  който управлява Wagner Group, се пробва да поеме контрола върху мините в Бахмут по търговски аргументи. Наемниците на " Вагнер " играят съществена роля в борбата за града.

Пригожин обаче твърди, че мините в региона ще се окажат жизненоважни за съветската атака. " Системата от мини в Соледар и Бахмут, която в действителност е мрежа от подземни градове, може освен да задържи огромна група хора на дълбочина от 80-100 метра, само че и танкове и бойни машини на пехотата, които могат да се движат там ", написа той в Telegram през уикенда.

Пригожин, който е прочут като Готвача на Путин, има поради лъкатушен лабиринт от пещери и солни мини, който се състои от повече от 160 км тунели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР