Ръководителят на германската служба за киберсигурност беше уволнен след обвинения

...
Ръководителят на германската служба за киберсигурност беше уволнен след обвинения
Коментари Харесай

Уволниха шефа на германската служба за киберсигурност заради близостта му с Русия

Ръководителят на немската работа за киберсигурност беше уволнен след обвинявания в несъразмерна непосредственост с Русия посредством асоциация, която той е оказал помощ да се сътвори. За това оповестява Военновъздушни сили.

Арне Шонбом управлява Федералната работа за киберсигурност (BSI), отговаряща за отбраната на държавните връзки, от 2016 година Германските медии го упрекнаха във връзки с хора, имащи отношение към съветските специфични служби. Министерството на вътрешните работи в ммента проверява обвиняванията против него, само че удостовери, че Шонбом към този момент е уволнен.

Шьонбом попадна в центъра на вниманието, откакто Ян Бедерман, водещ на едно от най-популярните нощни телевизионни излъчвания в Германия, обърна внимание на вероятните му връзки с съветска компания на предходната му служба.

Преди да оглави BSI Шонбом е оказал помощ за основаването и управлението на Cyber Security Council Germany - частна асоциация, която съветва бизнеса и политиците по въпросите на киберсигурността. Един от членовете на асоциацията е компанията за киберсигурност Protelion, която е била " дъщерно сдружение на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР