Ръководителят на френската дипломация Жан-Ив Льо Дриан изключи категорично вчера

...
Ръководителят на френската дипломация Жан-Ив Льо Дриан изключи категорично вчера
Коментари Харесай

Френски министър изключи ново отлагане на Брекзит при сегашните обстоятелства

Ръководителят на френската дипломация Жан-Ив Льо Дриан изключи изрично през вчерашния ден опцията за ново отсрочване на Брекзит при актуалните условия, съобщи " Франс прес ".

" При настоящето положение на нещата това не може да стане ", съобщи външният министър в политическо радиопредаване.

" Британците споделят, че желаят да предложат други решения, различни разновидности за гарантиране на напускането. Ние обаче не сме ги видели, тъй че - не, няма да започваме изначало на всеки три месеца. Нека британците ни ориентират ", съобщи Льо Дриан.

Миналата седмица английският парламент одобри предложение за закон, задължаващ премиера Борис Джонсън да отсрочи с три месеца датата на Брекзит, който в този момент е плануван за 31 октомври, в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз за развода до 19 октомври, тъкмо след срещата на Европейския съвет.

" Британците би трябвало да одобряват ситуацията си. Трябва да ни кажат какво желаят ", акцентира френският външен министър.

" За момента не се знае какво желаят, защото няма болшинство за никоя от вариантите. Има невъзможност, която крие опасности за Обединеното кралство, защото Шотландия не се е отказала от концепцията за самостоятелност ", добави той. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (700)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР