Ръководителят на Европейската комисия по въпросите на климата Франс Тимерманс

...
Ръководителят на Европейската комисия по въпросите на климата Франс Тимерманс
Коментари Харесай

Тимерманс ще напусне Еврокомисията, за да участва в изборите в Нидерландия

Ръководителят на Европейската комисия по въпросите на климата Франс Тимерманс съобщи, че е претендент да управлява комбинираната листа на Партията на труда и " Зелените леви " на идните избори в Нидерландия, потвърждавайки по-ранни известия в локалните медии, съобщи " Ройтерс ".

Тимерманс беше считан за водещ претендент да оглави лявото обединяване и други видни политици от Партията на труда в четвъртък обявиха, че поддържат неговата кандидатура.

Партията на труда и " Зелените леви " взеха решение да обединят силите си на вота в опит да спрат спада в поддръжката за левите политически сили.
62-годишният Тимерманс е вицепрезидент на Европейската комисия и дава отговор за Зелената договорка на Европейски Съюз - широкообхватен пакет от политики за климатичните промени и околната среда.

Той също по този начин е добре позната фигура в Нидерландия, защото е бил външен министър през 2012-2014 година в предходния кабинет на премиера в оставка Марк Рюте.

Тимерманс, родом от южната нидерландска провинция Лимбург, който е прекарал близо десетилетие в Брюксел, ще се кандидатира на избори за пръв път от 2006 година насам.

Четирипартийното съдружно държавно управление на Рюте подаде оставка по-рано този месец, откакто за ограничение на имиграцията.

Тимерманс, който приказва британски, немски, френски, италиански и съветски в допълнение към родния си холандски, доби популярност на ловък договарящ по време на интернационалните диалози за климата и неговото отдръпване от политиката на Европейски Съюз ще провокира шокови талази.

Колко добре може да се показа в нидерландската политика следва да се види, само че изследване, оповестено в четвъртък, сподели, че 39% от нидерландските гласоподаватели му имат доверие за управлението на идващото държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР