Ръководителят на ЕК оповести резервен план за защита на наземните

...
Ръководителят на ЕК оповести резервен план за защита на наземните
Коментари Харесай

Фон дер Лайен с резервен план за твърд Брекзит

Ръководителят на Европейска комисия оповести авариен проект за отбрана на наземните и въздушните пътувания и риболовните права, в случай че Англия напусне съюза без.
" Преговорите към момента не престават. Като се има поради, че краят на преходния интервал е доста близо, няма гаранция, че в случай че и когато бъде открито съглашение, то може да влезе в действие в точния момент ", сподели тя.
" Нашата отговорност е да бъдем готови за всички случаи, в това число в случай че нямаме подписана договорка с Обединеното кралство на 1 януари 2021 година Ето за какво ние предлагаме тези ограничения през днешния ден ", цитира изказването й Агенция Франс Прес.
и Урсула фон дер Лайен по-рано тази седмица се договориха съглашение за Брекзит да бъде реализирано най-късно в неделя. В противоположен случай съгласно тях въобще няма да има договорка, защото ще е належащо в допълнение време, с цел да бъде утвърдено от европейските парламенти, в това число Англия, преди приключването на преходния интервал на 31 декември.
Мерките ще разрешат безпроблемно въздушно и наземно пътешестване през идващите няколко месеца, наред с други ограничения, сподели Фон дер Лайен, представена от " Спутник ".
На първо място, Комисията предлага едногодишна правна рамка за оспорваните риболовни действия, до момента в който не се реализира ясно съглашение с Обединеното кралство по отношение на. Друг от показаните регламенти обгръща „ съществена съгласуваност както във връзка с автомобилния товарен транспорт, по този начин и на автомобилния пътнически превоз за 6 месеца “, при изискване че Обединеното кралство дава същите гаранции във връзка с превозвачите от Европейски Съюз.
 Би трябвало до 13 декември да е ясно какъв ще е безконечният Brexit Би трябвало до 13 декември да е ясно какъв ще е " безконечният " Brexit
Остават съществени несъгласия в договарянията сред Лондон и Брюксел по отношение на бъдещите им връзки след излизането на Англия от Е...
Фон дер Лайен детайлизира третия правилник, потвърждавайки, че ще подсигурява, че разнообразни документи за сигурност на продуктите ще продължат да се ползват за въздухоплавателни средства на Европейски Съюз без спиране, тъй че няма да има потребност да се заземяват.
След оповестяването на проекта ирландският външен министър Саймън Коуни разяснява, че неналичието на пробив нощес е обезпокоителен сигнал, наблягайки, че разделянето сред страните в дълго търсеното съглашение към момента е " доста огромно ".
Тъй като времето за реализиране на договорка е съвсем изтекло има необятно публикувани спекулации, че страните ще завършат тазгодишните разгорещени договаряния без уместно съглашение.
Новата договореност ще би трябвало да бъде утвърдена от 27-те държави-членки на Европейски Съюз и европейските парламенти, в това число английското, до 31 декември. Въпросите, по които занапред ще бъде издирван компромис, остават риболовните квоти във водите, които Обединеното кралство смята за суверенни или английски, както и изискванията за ръководство и надзор на пазара, които ще бъдат използвани за бизнеса във Англия и отвън нея. Друг противоречив миг е по какъв начин разпоредбите на договорката ще бъдат прилагани през годините и какви взаимни ограничения ще бъдат подхванати, в случай че една от страните ги наруши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР