Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на

...
Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев участва в среща на председателите на парламентите на страните-членки на ПАЧИС в Истанбул

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие и вицепрезидент на Организацията инж. Петър Кънев взе участие в среща на ръководителите на парламентите на страните-членки на ПАЧИС.

Форумът се организира в Истанбул във връзка 25-ата годишнина от учредяването на Организацията. В съвещанието взеха присъединяване деветима ръководители на парламенти и трима заместител ръководители на парламенти на страните – членки на ПАЧИС. Прието беше изказване на ръководителите на парламентите, отдадено на годишнината.

“ПАЧИС като конструкция устоя проблемите на времето. Парламентаристите от дванадесетте страни – членки работят интензивно за възстановяване на икономическата непоклатимост и благосъстоянието на хората в региона”, разяснява инж. Петър Кънев.

Той заяви, че по време на диалозите са зародили много съществени диспути, откакто турската страна, в лицето на ръководителя на турския парламент Исмаил Кахраман, се е пробвала да внесе декларация, осъждаща събитията в Палестина.

“Единодушно всички присъстващи отхвърлиха да бъде направена такава декларация. Най-вече тъй като ПАЧИС е една икономическа конструкция и не се занимава с политически декларации”, съобщи инж. Петър Кънев.

Заедно с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, той се срещна с представители на българската общественост в Истанбул и посети реставрираната Желязна черква „ Св. Стефан ” и Българската екзархия.
 petyrkynev4  petyrkynev1_640x480  petyrkynev2_640x480  petyrkynev3_640x465
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР