Ръководителят на британското контраразузнаване МИ5 (MI5) и директорът на ФБР

...
Ръководителят на британското контраразузнаване МИ5 (MI5) и директорът на ФБР
Коментари Харесай

МИ5 и ФБР предупредиха за атентати, шест френски летища бяха евакуирани

Ръководителят на английското контраразузнаване МИ5 (MI5) и шефът на ФБР предизвестиха за вероятни терористични актове
на територията на Съединени американски щати и Англия.
Това стана на взаимен брифинг на двамата ръководители на двете специфични служби. Според двамата еврейските общности в двете страни биха могли да са цели на терористи – „ самотни вълци “, поддръжници на „ Хамас “ и Иран.

Кен Маккалъм, шефът на английското контраразузнаване, съобщи, че има риск от „ независимо стимулирани “ терористи единаци да отговорят „ по импровизиран или непредвидим метод “ на територията на страната.

В наличието на шефа на ФБР Кристофър Рей Маккалъм сподели, че има заплаха терористични групи или Иран да проведат насилствени акции и лица от еврейски генезис или организации да станат цел на неонацисти и ислямисти.

В понеделник вечерта въоръжен мъж простреля двама шведски футболни почитатели в Брюксел. Първоначално белгийската прокуратура сподели, че няма доказателства, че офанзивата е обвързвана с спора Израел-Газа, само че във вторник
представител на полицията сподели, че се изследва такава връзка.
Франция увеличи равнището на сигурност в страната на най-високото равнище в петък, откакто обвинен коренен ислямист умъртви преподавател и рани други трима в северната част на страната.

Директорът на ФБР сподели, че терористичните закани се развиват бързо в Съединени американски щати и че не може да бъде отхвърлена вероятността „ Хамас “ или други задгранични терористични организации да се възползват от спора, с цел да призоват своите поддръжници
„ да извършат офанзиви на наша лична земя “.
Той сподели, че през миналата седмица е имало „ нарастване на докладваните закани “ против „ американци евреи или мюсюлмани, институции и молитвени домове “ в Съединени американски щати, повтаряйки предизвестието, което насочи в събота към началниците на полицията в Сан Диего.

На фона на тези предизвестия в сряда берлинска синагога беше атакувана с коктейли „ Молотов “.

Общността „ Кахал Адас Исроел “ заяви, че синагогата, която се намира в централния кварта Мите, е била атакувана с две запалителни устройства. Полицията удостовери за станалото.

„ Неизвестни лица хвърлиха два коктейла „ Молотов “ от улицата “, написа общността в обществената мрежа „ Екс “. Тя разгласява и видеозапис на полицейски чиновници, които проверяват мястото пред синагогата, което е било отцепено.
В същото време шест летища във Франция бяха евакуирани през днешния ден
след получени имейли със закани от офанзива, заяви полицейски източник пред Агенция Франс Прес.

Евакуациите са в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и летище Бове край Париж, оповестява БНР.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР