Ръководителите от ЕС постигнаха съгласие относно декларацията от София, към

...
Ръководителите от ЕС постигнаха съгласие относно декларацията от София, към
Коментари Харесай

Лидерите се събраха за семейна снимка

Ръководителите от Европейски Съюз реализираха единодушие по отношение на декларацията от София, към която се причислиха сътрудниците от Западните Балкани.

Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз, водачите на страните сътрудници от Западните Балкани, както и Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Антонио Таяни, Йоханес Хан се събираха за фамилна фотография в Националния замък на културата.

Заедно с водачите на Европейски Съюз на срещата в София участват и водачите на шестте страни от Западните Балкани. Форумът се управлява от Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет, както и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, които бяха посрещнати задушевно с обятия от премиера Бойко Борисов.

На събитието участват ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, висшият представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини както и еврокомисарят, който дава отговор за европейската политика за съседство и договарянията за разширение - Йоханес Хан.

Германският канцлер Меркел благодари на Борисов за организирането на тази среща. Тя се изрече в поддръжка на нуклеарното съглашение с Иран. По думите й дебатът ще бъде доста значим.

"Всички от Европейски Съюз поддържат това съглашение и споделят, че би трябвало да останем, на тази база би трябвало да продължим договарянията ", изясни Ангела Меркел.

Важно е да се вземе обща позиция за Съединени американски щати. "Искаме да понижим проблемите с търговията. Искаме да имаме сигурност за Западните Балкани ", пожела Ангела Меркел.

Президентът на Франция Еманюел Макрон от своя страна съобщи, че Европейският съюз е по пътя на огромно разширение.

"Вървим към необятно разширение, Западните Балкани би трябвало да имат тактика, която да следват от близко и да ги окуражаваме, само че без да сме лицемери ", акцентира Макрон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР