Ракитово. Жители на Ракитово излязоха на протест тази сутрин, след

...
Ракитово. Жители на Ракитово излязоха на протест тази сутрин, след
Коментари Харесай

Жители на Ракитово излязоха на протест заради безводие по празниците

Ракитово. Жители на Ракитово излязоха на митинг тази заран, откакто към този момент седмица са без вода. Това оповестиха уредници на проявата. Хората се прекарали празниците със сухи чешми, откакто подаването спряло още на 22 декември. Така им се налагало да носят даже посудата си за миене на публични чешми в студа, по този начин решавали и казуса си с прането.

Местните хора настояват, че услугата от години е некачествена, а водата в домовете им постоянно е мътна и кална, т.е. - неизползваема. Не са редки и повредите, поради които тя стопира, от време на време - за дни наред. И в случай че в други региони на града няма вода от седмица, то в кв. " Запад " настояват, че при тях е по този начин от години. Затова ракитовци желаеха да се потърси отговорност от новото управление на локалното ВиК.

Става ясно, че като в доста обитаеми места основната причина е остарялата мрежа и честите повреди. Всичко това накара към 150 души да излязат на протест пред общината и да изискат оставки, а отпред на ВиК да бъдат назначени чиновници, които ще могат дейно да вземат решение проблемите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР