Ракети прелитаха в небето над Газа в ранните часове на

...
Ракети прелитаха в небето над Газа в ранните часове на
Коментари Харесай

ООН: Битката в Близкия изток трябва да спре незабавно

Ракети прелитаха в небето над Газа в ранните часове на днешния ден, в миг когато избликът на принуждение в Близкия изток навлиза във втора седмица.

Израелската войска е нанесла десетки удари тази нощ, като измежду задачите е бил комплекс на групировката " Хамас ". Малко след среднощ палестински бойци са почнали обстрел на южните израелски градове Беершеба и Ашкелон.

Според палестински източници вчерашният ден е бил най-смъртоносният от началото на бойните дейности. Най-малко 42-ма палестинци са били убити при израелски удари в линията Газа през вчерашния ден. Според израелската войска - палестински бойци са изстреляли повече от 3 хиляди ракети против Израел през предходната седмица.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира изключително виртуално съвещание, само че още веднъж не съумя да излезе с декларация. Генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш предизвести за риска от " неконтролируема рецесия в региона на сигурността и филантропичната сфера ".

" Битката би трябвало да спре. Трябва да спре неотложно. Ракетите и минометите от едната страна и въздушните и артилерийски бомбардировки от другата страна би трябвало да спрат. Апелирам всички страни да се вслушат в този апел ", съобщи Гутериш.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР