Ракета “Протон М. Photo : Pavel Kolotilov Безспорно няма по-лош възможен

...
Ракета “Протон М. Photo : Pavel Kolotilov
Безспорно няма по-лош възможен
Коментари Харесай

Нов удар за руската космическа програма: провал на ракета “Протон” доведе до загуба на два спътника на стойност 6 милиарда рубли!

 Proton M rocket general

Ракета “Протон М ”. Photo: Pavel Kolotilov

Безспорно няма по-лош вероятен миг за неуспех, откакто до момента в който съветската галактическа стратегия продължава да затъва в своята безконечна рецесия, а НАСА в това време чества сполучливото приземяване на Марс на марсохода “Кюриозити ”. От края на 2010 година до ден сегашен заради повреди Русия е изгубила няколко изкуствени спътника, измежду които спътници от серията “Глонас ”, телекомуникационния сателит “Експрес АМ4 ”, съветски галактически транспортен съд “Прогрес ”, който трябваше да обслужи “Международната галактическа станция ”, както и автоматизираната междупланетна станция на “Фобос Грунт ”, която трябваше да кацне на спътника на Марс – Фобос.

И до момента в който сходни неща се случват – от време на време галактическите стратегии на едни страни са във напредък, а други бедстват, извънредно разочароващо бе държанието на уеб страницата “Новости космонавтики ”, който в Русия се смята за най-авторитетния уеб страница за галактически проучвания с техническа устременост. Тази заран, след последния неуспех на съветска ракета, уебсайтът разгласява заглавие, което повече подхожда на жълт вестник, в сравнение с сериозна медия: “Сътрудник на НАСА със своята прическа едвам не затъмнил триумфа на марсохода Curiosity ”, а обявата е фокусирана върху странната прическа на Бобак Фердовси със форма на гребен. Уви, такава беше реакцията на най-сериозния съветски галактически уеб страница.

Разбира се, моето предпочитание би било Русия фактически да се стегне и да направи всичко допустимо, с цел да възвърне междупланетните си стратегии и да има собствен личен марсоход, само че очевидно за съветските медии е по-важно да се подиграват на прическите на американските си сътрудници, в сравнение с да проучват аргументите за личните си галактически крахове.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР