Ракът на простатата е най-честата форма на раково заболяване, което

...
Ракът на простатата е най-честата форма на раково заболяване, което
Коментари Харесай

4 начина за намаляване риска от рак на простатата


Ракът на простатата е най-честата форма на раково заболяване, което визира мъжете. Според Американското сдружение за битка с рака, единствено тази година към 164 690 мъже ще бъдат диагностицирани с болестното положение.

Не е без значение обаче, че съществува късмет от 98% за сполучливо лекуване, в случай че заболяването е засечена в точния момент (т.е. преди да има опция да се популяризира по други елементи на тялото). Процентът е индикативен за това какъв брой мъже (от общо 100) са оживели в границите на 10-годишен интервал след откриването на рака (статистиката се извлича на всеки 5 години). След 15 години – шансът понижава на 96%.

Въпреки че генетични и етнически групи имат нараснал риск от развиване на рак на простатата, някои проучвания са позитивни, че избрани житейски трендове в действителност могат да доведат до минимизиране на заплахата.

1. Проучванията демонстрират, че мъжете, които употребяват

храни с високо наличие на скотски мазнини, като млечни артикули и алено месо, е по-вероятно да развият рак на простатата. Важно е да се означи, че тези изследвания в действителност не демонстрират, че сходни храни предизвикват рак на простатата. По-скоро те показват, че съществува връзка сред рака на простатата и консумирането на висококалорични и мазни артикули. Вместо тях се предлагат зеленчуци като броколите, които съдържат химикал, прочут като сулфорафан. Установено е, че веществото е нездравословно за раковите кафези, само че е потребно за здравите.

2. Друг табиет, който е корелиран с разпространяването на раковите формирания, е пушенето . По-конкретно,

преглед от 2010 година на Националния център за биотехнологична информация (NCBI)

на 24 изследвания, свързани с риска от заболяването, демонстрира, че тежките пушачи, заболели от рак на простатата, се отличават с 24 до 30% по-висока смъртност спрямо непушачите.

Свързани публикации.. 3 пъти по-висок риск от рак на простатата при стерилитет 0 Кофеинът защищава от рак на простатата 0 За увеличената простата и проблемите, които води нелекуването й 4

3. Смятаме, че

витамините са положителни за нас, само че изследване от 2014 година, оповестено в списанието на Националния институт по ракови болести, открива, че приемането на прекалено много витамин Е може да усили риска от нападателен рак на простатата. Заключението на отчета е, че мъжете би трябвало да заобикалят приема на витамин Е в дози, надвишаващи целесъобразните хранителни стойности.

4. Честото мастурбиране

бива споменавано като държание,

намаляващо риска от рак на простатата. Представено в JAMA изследване демонстрира, че момчетата, които мастурбират пет или повече пъти седмично, се радват на 34% по-малка възможност да развият съответната болест до 70-годишна възраст, в сравнение с тези, които се самозадоволяват по-рядко. Причината за това е, че семенната течност съдържа канцерогени (концентрации на калий, цинк, фруктоза и лимонена киселина, които се извличат от кръвния поток), чието изхвърляне - естествено - се подсигурява от систематичната еякулация. Сексът е добра опция на мастурбирането, стига да се прави с защитни ограничения. Епидемиолозите свързват полово излъчени инфекции като цитомегаловируса и трихомониазата с развиването на рак на простатата.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР