Ракът е група от заболявания, характеризиращи се с неконтролируем клетъчен

...
Ракът е група от заболявания, характеризиращи се с неконтролируем клетъчен
Коментари Харесай

Помага ли виаграта да се преборим с рака

Ракът е група от болести, характеризиращи се с неконтролируем клетъчен напредък. Има над 100 разнообразни типа рак, като всеки от тях е систематизиран по вида клетка, която в началото е наранена. Някои от тях се лекуват доста по-трудно от други.
 Рак, ракови болести, изкуствени подсладители и каква е връзката посред им
Има ли връзка сред рака и изкуствените подсладители

Какво сочат данните от ново проучване

Всяка година в Съединени американски щати се диагностицират към 21 600 нови случая на рак на хранопровода. В Обединеното кралство са към 9300. Ракът също има една от най-ниските равнища на преживяемост - единствено 19% от пациентите оцеляват пет или повече години, пишат от.

Наскоро откриватели от Обединеното кралство откриват, че медикаменти, наречени инхибитори на фосфодиестераза вид 5 (PDE5), които включват и виаграта , могат евентуално да подобрят до каква степен пациентите с рак на хранопровода реагират на химиотерапия . Надеждата е, че в последна сметка ще оказват помощ и при лекуването на други типове рак.
 Снимка 590009

" Ракът на хранопровода е сложен за лекуване, защото към 80 % от хората не реагират на химиотерапия ", споделя Тим Ъндърууд, професор по стомашно-чревна хирургия в университета Саутхемптън, който управлява новото проучване.

Проучването, оповестено в списанието Cell Reports Medicine, допуска, че инхибиторите на PDE5 могат да подобрят резултатите за пациентите.

Лекарствата работят върху гладката (неволна) мускулатура , като я карат да се отпусне. В случай на импотентност, това оказва помощ на гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове да се отпусне и разшири, увеличавайки притока на кръв към пениса.
 Снимка 590008

При рак медикаментите оказват помощ посредством ориентиране към кафези, наречени фибробласти . Фибробластите оказват помощ за образуването на здрава съединителна тъкан, която обезпечава главната конструкция на органите и човешката тъкан. Въпреки това, раковите кафези изпращат химически сигнали, които скапват фибробластите и трансформират природата им.
 Меланома, рак на кожата, слънцезащита и тревожните прогнози на учените
Когато слънцето не е наш другар

Тревожно проучване за рака на кожата

Така фибробластите стартират да наподобяват на гладката мускулатура, като по този метод поддържат растежа на рака и построяват устойчивостта му към химиотерапия.
 Снимка 590010

Лекарствата инхибитори на PDE5 отпускат структурата на раковите фибробласти , което значи, че към този момент не могат да оказват помощ на тумора да процъфтява и да пораства.
 Нитрити, нитрати, консервантите в обработените меса и нарасналият риск от рак
Има ли връзка сред рака и обработените меса

И за какво да ги заобикаляме

Когато екипът от Саутхемптън тества медикаменти инхибитори на PDE5 върху ракови кафези в лабораторията и върху мишки, те откриват, че химиотерапията е ефикасна в 75% от случаите, спрямо нормалните 20% при пациентите с рак на хранопровода. Екипът се надява скоро да стартира тествания върху хора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР