Ракът – бичът на съвремието, най-коварната болест, която не пощадява

...
Ракът – бичът на съвремието, най-коварната болест, която не пощадява
Коментари Харесай

Коя кръвна група е най-силно податлива на рак и коя – най-слабо?

Ракът – бичът на съвремието, най-коварната болест, която не пощадява и най-малките. Самото й изричане носи тежестта на неизбежност и безизходност. Истински борци са хората, които са излезли спечелили от тази нелека борба. Учените не стопират да търсят лек против него, само че макар някои единични пробиви той към момента не е открит.

Коя кръвна група обаче е минимум податлива на тази страховита и подла болест?

Лекари от Каролинския институт в Швеция следили здравето на близо 1,1 милиона души над 35-годишна възраст. Оказва се, че хората с първа кръвна група (позната още като нулева) са съвсем неуязвими за рака . От друга страна, носителите на тази кръвна група са по-склонни към болести, породени от норовирус и бактерията Хеликобактер пилори, която нарушава храносмилателния развой, колонизира стомаха и дванадесетопръстника и става съвсем невидима за антителата. Тя предизвиква гастрит и язва.

Носителите на втора кръвна група (или А група) са доста по-застрашени от развиване на рак на стомаха, в сравнение с останалите.

Пациентите с трета и четвърта кръвна група (B група, AB група) са високорискови по повод развиването на рак на панкреаса.

Основните аргументи за рак обаче остават злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето и използването на противовъзпалителни нестероидни медикаменти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР