Рафаел Надал тества стъпалото си в своята първа тренировка на

...
Рафаел Надал тества стъпалото си в своята първа тренировка на
Коментари Харесай

Надал без дискомфорт в стъпалото на първата си тренировка в Париж

Рафаел Надал тества стъпалото си в своята първа подготовка на Откритото състезание на Франция по тенис в сряда без явен дискомфорт.

Испанецът, 13-кратен първенец на Ролан Гарос, поради почитателите, които бяха окупирали два бранша от корт „ Филип Шатрие “ с потенциал от 15 000 седящи места на фона на жаркото слънце в Париж. Приветстван от наблюдаващия Стефанос Циципас, международният номер 4, който е вицешампион от предходната година във френската столица, Надал организира занятие със сънародника си Жауме Мунар.

Това бе и първата обществена изява на 35-годишния Матадор след възобновяването на хроничната травма на стъпалото по време на загубата от Денис Шаповалов в трети кръг на Мастърса в Рим предходната седмица. В сряда Надал не даде индикации, че контузията му го е последвала за втория шампионат от Големия шлем, откакто тренира два часа. Испанската звезда, която преследва рекордна 22-а купа от най-висока категория, ще научи първия си противник в шампионата по-късно довечера.

Надал, надигран от бъдещия първенец Новак Джокович на полуфиналите през 2021, има впечатляващ баланс от 105 победи и едвам три загуби в конкуренцията от дебютната си купа през 2005-а насам. Тазгодишното издание на Ролан Гарос стартира в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР