Рафаел Надал откри по великолепен начин миналия си сезон, триумфирайки

...
Рафаел Надал откри по великолепен начин миналия си сезон, триумфирайки
Коментари Харесай

Ново разочарование: Неузнаваем Надал пропиля сет аванс и срещу Де Минор

Рафаел Надал откри по превъзходен метод предишния си сезон, триумфирайки на три следващи съревнования, в това число Аустрелиън Оупън, и достигайки до финала на Мастърса в Индиън Уелс. Всичко това го слага в извънредно комплицирана позиция при започване на сегашния сезон, защото има за задача да пази цели 3350 точки до края на месец март.

В първия си дуел за сезон 2023 испанецът не се показа на нужното равнище и инкасира проваляне против международния №14 Камерън Нори. Въпреки това обаче Матадора съобщи, че няма място за терзание, защото разполага с задоволително време да направи нужните настройки в играта си до началото на Откритото състезание на Австралия.

Изглежда обаче, че някогашният №1 ще се нуждае от повече време, с цел да влезе в нормалния си темп, защото през днешния ден той позволи нов поврат - този път против Алекс де Минор, от когото бе изгубил едвам един сет в досегашните им три изиграни срещи. През днешния ден обаче австралиецът показва извънреден борбен дух и с помощта на невероятните си качества в отбранителен проект съумя да пречупи съпротивата на испанеца, с цел да оформи крайното 3:6 6:1 7:5, давайки преднина на домакините в мача им против Испания от груповата фаза на United Cup.

Още през цялото време на срещата темпото на игра бе извънредно високо, като ибериецът не пропускаше опция да форсира топката от форхенд, само че австралиецът успяваше да устои на офанзивите му и даже постоянно можехме да забележим младока да подхваща контраофанзивни дейности. Усилията на локалния представител се увенчаха с триумф в петия гейм, когато той осъществя пробив след серия от чудесно извършени разигравания от негова страна. Радостта му обаче не продължи дълго, защото още в идващия гейм Рафа реализира мълниеносен рибрейк и оттова насетне не загуби нито гейм повече до края на сета, излизайки напред в общия резултат.

Устремът на 22-кратния притежател на " мейджър " титли се придвижи и във втората част, която започва с бърз пробив в неговия актив. Това обаче надалеч не пречупи борбения дух на Де Минор, който за следващ път извади на показ своята пословична експедитивност. Той се бе трансформирал в същинска стена на корта и успяваше да сътвори същински подвизи в отбрана, поради което се стигна до цялостен поврат в интерес на австралиеца, който поведе с три пробива и 5:1. Сервирайки за триумфа в сета, Де Минор изостана с 0:40, само че съумя да се активизира и да вкара конфликта в трети съдбоносен сет. 

Надал прекъсна отрицателната си серия още в самото начало на третата част, печелейки откриващото си подаване на нула. Матадора усили интензивността на своите отигравания и локалният представител беше притиснат до ръба в идващия гейм, единствено че още веднъж сподели невероятна психическа резистентност и се измъкна от сложното състояние. Подемът за международния номер 24 не спря дотук и той си обезпечи два следващи брейкбола при 2:2, откакто испанецът изкара обикновен форхенд в навън, а за похлупак позволи и двойна неточност. 

Бившият лидер в международната класация нямаше желание да се предава и вкара съперника си в редица изтощителни замени от дъното на корта се оказа по-устойчив и възвърне паритетата за 3:3, изстрелвайки неспасяем форхенд по диагонала и за момент се преобрази в добре познатата безкомпромисна машина на корта, с цел да обърне нещата до 4:3 в своя изгода.

Наглед Де Минор изглеждаше жертван в този интервал от конфликта, само че отказването в никакъв случай не е било алтернатива пред него и той се задържа в резултата, дочаквайки своя късмет при 5:5 и затвори срещата в своя изгода с неспаясем ас по правата, като по този метод означи осмата си поредна точка в мача.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР