Рафаел Надал, който спечели рекордната 21-ва титла от Големия шлем

...
Рафаел Надал, който спечели рекордната 21-ва титла от Големия шлем
Коментари Харесай

Надал: Вече никога няма да бъда номер 1

Рафаел Надал, който завоюва рекордната 21-ва купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия, призна, че се е примирил да не се бори към този момент за първото място в международната класация на АТП. 35-годишният испанец сега е на 5-а позиция и се класира елементарно за втория кръг на шампионата в Акапулко от категория АТП 500.

"Мисля, че това е отминала ера. Моите физически проблеми ми пречат да се боря да стана още веднъж номер 1 ", съжали той на конференцията си след успеха над американеца Денис Кудла.

Надал стана номер 1 в света за първи път на 18 август 2008 година, само че не е бил на тази позиция от 10 януари 2020-а. Въпреки това той е в Топ 5, като е единствено на 150 точки зад четвъртия Стефанос Циципас.

"Понякога усещам, че мога да бъда номер 1 в света, само че физическото ми положение няма да го разреши. Днес моите цели са разнообразни. Няма да преследвам повече тази цел, ще бъде неточност да упорствам ", счита испанецът.

Преди успеха в Мелбърн той бе 4 месеца отвън кортовете, като лекуваше травма на левия крайник, а по-късно се болести и с ковид.

"Вече от години играя по-скоро малко ", напомни Надал. "Питат ме дали ще понижа още шампионатите си, само че в случай че в действителност ги понижа още, напряко ще би трябвало да се откажа от спорта ", счита той.

"На този шампионат в Акапулко исторически имам положителни резултати ", приключи Рафа Надал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР