Рафаел Надал е първият четвъртфиналист на Откритото първенство по тенис

...
Рафаел Надал е първият четвъртфиналист на Откритото първенство по тенис
Коментари Харесай

Крачка по-близо до вечността: Надал е на четвъртфинал след епичен тайбрек


Рафаел Надал е първият четвъртфиналист на Откритото състезание по тенис на Австралия! Испанецът се класира за идната фаза в една от най-важните съревнования за сезона, откакто победи Адриан Манарино от Франция със 7:6(14), 6:2, 6:2.

Така Матадора е все по-близо до 21-ва купа от Големия шлем, която ще го трансформира в първия тенисист с такова достижение. В момента по 20 трофеи имат той, Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия, и Роджър Федерер, който не играе на шампионата поради травма.

Снимка: Reuters


Надал и Манарино се " захапаха " крепко още в първия сет. Те взеха решение разногласието си в него с тайбрек, който продължи 28 минути и 40 секунди. Статистиците показват, че той е най-дългият в кариерата на испанеца. След успеха в него с 16:14, Рафа беше по-категоричен в идващите елементи и нямаше проблем да победи. Мачът продължи общо 2 часа и 39 минути.

В идващия кръг Надал ще се изправи против Денис Шаповалов. Канадецът сервира изненадата в Мелбърн, като победи един от любимците - Александър Зверев с 6:3, 7:6, 6:3.

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР