Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на договора му

...
Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на договора му
Коментари Харесай

Рафаел Бенитес напуска Нюкасъл

Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след приключването на контракта му със „ свраките “ на 30 юни, потвърдиха от клуба. 59-годишният експерт преговаряше в последните месеци с управлението за нов договор, само че по този начин и не се доближи до съглашение сред двете страни. Изпълнителният шеф на Нюкасъл Лий Чарнли бе претрупан от притежателя Майк Ашли със задачата да води договарянията с Бенитес, който отхвърли нов контракт предишното лято. Настоящият му договор изтича на 30 юни.

„ С отчаяние разгласяваме, че мениджърът Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след приключването на сегашния му контракт на 30 юни 2019 година. Разговаряхме неведнъж с него, само че по този начин и не достигнахме до съглашение с него и представителите му. Треньорският му щаб, дружно с Пако де Мигел Морено, Антонио Гомес Перес и Микел Антия, също напуща клуба. Благодарим на целия треньорски щаб за свършената работа в Нюкасъл и им пожелаваме триумфи за в бъдеще. Започнахме търсенето на нов управител “, се споделя в клубно изказване.

Испанецът наследи на поста Стийв Макларън през 2016, когато „ свраките “ приключиха на 19-то място в Премиършип. Той не съумя да избави тима от изпадане, само че остана отпред и върна отбора назад във Висшата лига през идващия сезон, печелейки купата в Чемпиъншип. След два завършека в средата на таблицата след завръщането във Висшата лига, Бенитес пожела от управлението нужния финансов запас, с който да се състезава за място в европейските клубни шампионати и евентуално да се бори за домакински трофей.

Той бе обнадежден от Ашли, откакто счупи трансферния връх с привличането на Мигел Алмирон през януари и получи зелена светлина за подписването с играчи до 26 години, което бе срещу клубната политика в предходни години. Говорейки за своето бъдеще предишния месец, Бенитес показа: „ Бих желал да остана. Виждам капацитета в този огромен клуб и да се надяваме, че дружно ще създадем нужните неща, с цел да вървим напред “.<a href= " http://bgnes.com " target= " blank " ><font color=#0000ff> /БГНЕС</font></a>
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР