Радвам се да се завърна отново в България. Това каза

...
Радвам се да се завърна отново в България. Това каза
Коментари Харесай

Бил Клинтън от София: Радвам се да се завърна отново в България

Радвам се да се завърна още веднъж в България. Това сподели 42-ият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън на обществена лекция пред студенти на тематика " Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации " в зала 6 на Националния замък на културата (НДК). Визитата на Бил Клинтът у нас е по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

Клинтън означи, че е бил в страната ни с изключение на през 1999 година и през 2005 година, когато е бил поканен да взе участие в конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Спомням си визитата си през 1999 година, имаше страховит протест пред храм-паметник „ Александър Невски “. Имаше 30-40 хиляди души и беше необикновено ", уточни Клинтън.

" Тук има проблеми. Но, когато погледна обратно, когато аз станах президент, имаше назряващ спор в Босна, където повече от 200 000 души бяха убити, имаше повече от два милиона бежанци. Тогава имаше и различен проблем – в Косово ", разяснява той. По думите му, в целия балкански район е имало назряващо напрежение.

Клинтън означи, че по това време е имало и проблем и в Северна Ирландия, който продължавал от 1969 година Той уточни, че се е върнал от Белфаст преди седмица, когато е бил там за честването на 25-ата годишнина от тяхното съглашение за мир. Само 35% от мирните съглашения просъществуват повече от 10 години, означи той.

Според него минаваме през интервал и във всеки миг на човешката история има линии, които ни разделят. Нещата се случват, тъй като животът не е съвършен, посочи той.

" Има интервал на интензивна икономическа, обществена и културна смяна на фона на световна стопанска система, която е довела до беднотия повече хора от преди, само че в същото време е насърчила по-строги икономии ", уточни Клинтън. По думите му и Брекзит е имал световен резултат.

Като аргументи за протичащото се Клинтън уточни икономическата рецесия от 2008 година, която по думите му е засегнала целия свят и е била извънредно тежка. Отне ни дълго, с цел да се възстановим, повече от естествена криза, означи той.

" Второ, считам, че в действителност има голяма разлика в икономическите благоприятни условия и достъпа до обучение, опазване на здравето ", сподели Клинтън. Според него това е ядосало доста хора и сложило въпроса пред тях дали децата им ще имат по-добро бъдеще.

Клинтън означи още, че осведомителните ни системи са изправени пред революцията на обществените мрежи. " Когато започнах да се занимавам с политика, всеки град си имаше личен вестник и радиостанция, а в този момент те са на изгубване, посочи той.

По думите му има проблем и с достоверността на информацията.

В края на лекцията Клинтън посъветва студентите да не се опасяват да седнат на масата за договарянията и да се занимават с политика. По думите му на никой не му е писано да бъде „ сполучлив “, само че той има средствата, инструментите и опциите, с цел да го реализира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР