Радвам се, че Лукойл официално са обявили намеренията си. Ние

...
Радвам се, че Лукойл официално са обявили намеренията си. Ние
Коментари Харесай

Асен Василев: Имахме изпреварваща информация за намеренията на Лукойл

Радвам се, че " Лукойл " публично са оповестили желанията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този развой стартира още в края на септември-началото на октомври. Това съобщи финансовият министър Асен Василев, откакто по-рано през днешния ден от „ Лукойл “ оповестиха, че компанията преразглежда тактиката си за активите си в България, в това число опция за продажба на бизнеса.

" Всяка една компания има опция сама да реши къде да оперира и какво да прави със личните си актив. От позиция на българското държавно управление, ние би трябвало да подсигурим с нашия представител в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по опция със стратегически вложител и че българският интерес ще бъде предпазен ", съобщи още министър Василев.

Запитан дали съществува риск страната да остане без горива, Василев бе безапелационен, че подобен няма.

Финансовият министър сподели още, че държавното управление съблюдава прецизно законодателството, което е признато от Народното събрание.

" Няма дискриминация ", сподели той, по отношение на изказванията на компанията за обилни промени в изискванията на работа на предприятията от групата на " Лукойл ".

В България „ Лукойл “ има петролна рафинерия в Бургас, мрежа от бензиностанции и петролни бази. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР