Радостта на Локомотив (Пд) след спечелването на купата на България

...
Радостта на Локомотив (Пд) след спечелването на купата на България
Коментари Харесай

"Локомотив" получи стадион и база на концесия след спечелената купа

Радостта на " Локомотив " (Пд) след спечелването на купата на България беше подхранена и от още една добра вест. Общинският съвет в Пловдив през вчерашния ден гласоподава отдаването на концесия в интерес на футболния клуб за период от 35 години на стадион " Локомотив ", както и на терен в жк " Тракия ", на който се възнамерява построяването на подготвителна база за потребностите на детско-юношеската школа.

По време на съвещанието на общинарите един от тях - Атанас Узунов, който е и административен шеф на " Локомотив ", се появи в приповдигнато въодушевление, облякъл костюм на смърф, с цел да означи по този начин пред сътрудниците си постигнатия триумф. Общината в Пловдив реагира и по различен метод - като оцвети фонтана на площад " Стефан Стамболов " в цветовете на " Локомотив ". 

Спечелването на купата бе уместно отпразнувано освен от Узунов, само че и от всички свързани с тима - футболисти, чиновници, почитатели. Празненствата започнаха още на Националния стадион " Васил Левски ", незабавно след успеха с 1:0 над градския противник " Ботев ", продължиха по пътя за Пловдив, с цел да завършат на ст. " Локомотив ", където почитателите чакаха своите герои, а 10-минутна заря украси тържествата.

" Случи се най-приятното - бихме с добра игра, за каквато да приказвам.... Щастието е голямо, да са живи здрави момчетата да вземат Шампионската лига. Естествено е задачите да ни се покачват. " Локомотив " върви към Европа. Мисля, че ще имаме положителни триумфи ", разяснява въодушевеният притежател на клуба Христо Крушарски.

В лагера на " Ботев " резонно настроението бе на другия полюс. " Двубоят се разви по този начин, че се виждаше, че всичко ще се реши от една неточност. За жал я направихме ние. През първото полувреме имаше много брак в подаванията ни, играта ни не вървеше, тъй като ние сме тим, чиято мощ е в контрола върху топката. Имаше много напрежение и това най-вероятно докара до този брак в дейностите ни... Загуба на край от градския противник е много тежко, само че би трябвало да намерим метод да излезем от обстановката ", съобщи треньорът на " жълто-черните "  Николай Киров.

Заради финала центърът на София да бъде залят от последователи на двата пловдивски тима. На стадиона имаше съвсем 24 000 фенове, като над 16 000 от тях бяха на " Ботев ". До огромни ексцесии не се стигна, само че въпреки всичко има 40 задържани. 19 от тях са арестувани, откакто маскирани ултраси на " Левски " са нападнали почитатели на " Ботев ". На КПП-та край Националния стадион пък са спрени други 14 души, носещи неразрешени предмети (включително електрошоково устройство) или наркотици, а трима не са изпълнили полицейско предписание. Върнати са и 75 души в нетрезво положение. Сред най-ярките изрази на хулиганщината бяха побоят, нанесен от двама последователи на " Ботев " над 85-годишен дъртак, както и потрошените седалки на Националния стадион от страна на " жълто-черната " агитка, в яростта от загубата.

Дисциплинарната комисия към БФС през вчерашния ден подреди на " Ботев " и " Локомотив " да възстановят нанесените вреди и наложи на двата клуба санкции общо за 8600 лева. Санкцията на " Локомотив " е в размер на 5300 лева - за нерегламентирано потребление на димки, бомбички, нахлуване на аудитория на терена, както и за обидни скандирания. От " Ботев " пък ще би трябвало да платят 3300 лева за потребление на димки, бомбички и нецензурни викания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР