Радостина Рангелова-Кицигой отново изживява незабравими емоции в спортната зала на

...
Радостина Рангелова-Кицигой отново изживява незабравими емоции в спортната зала на
Коментари Харесай

Радостина Рангелова-Кицигой: Радвам се на успехите на синовете си и съм една благодарна майка

Радостина Рангелова-Кицигой още веднъж изживява незабравими страсти в спортната зала на родна земя. Тя е играла за България пред родната аудитория във Варна, само че този път вълнението й е друго. Бившата ни националка по волейбол е майка на 18-годишния посрещач Кристиан-Даниел Кицигой. Синът на Радостина и Кристиан Кицигой (бивш румънски национал, понастоящем треньор) се състезава за националния тим на Румъния. Отборът на съседите направи възторг на европейското състезание до момента, побеждавайки настоящите олимпйски първенци от Франция в груповата фаза на шампионата и отстранявайки Хърватия на осминафиналите. В четвъртфинала румънците още веднъж ще срещнат Франция, откакто олимпийските първенци отстраниха България в осминафиналите.

Отново в залата във Варна, Радостина, която все още не се занимава със спорт, а работи в мултинационална компания, си напомни страстите от това да си покрай волейболната игра.

" Интересни страсти, единствено че различен тип. Сякаш повече ми харесваше, когато играех. Но е ужасно още веднъж да се върна още веднъж вкъщи. Може би насладата ми би била още по-голяма, в случай че синът ми играеше за България, само че това е обстановката. Радвам се, че пристигнах и че в се върнах в старите дни и в младостта ", съобщи някогашната българска националка.

Радостина дефинира представянето на румънския отбор като доста положително.

" Играта на Румъния до момента правя оценка като съвършена. Мисля, че те са изненадата на шампионата досега. За Румъния беше огромен триумф да се класират на европейско състезание, а в този момент към този момент са в първата осмица. Това е необикновено! Победиха Франция - олимпийския първенец, никой не го очакваше. Момчетата демонстрираха страхотна игра. Не мога да отлича някого тъкмо, посочваха игра като обединен отбор, с помощта на щаба. Те са много млад тим, летвата към тях към този момент е вдигната за резултатите, само че това е нещо хубаво за румънския волейбол, тъй като много дълго време не е имало светлина в тунела, а в този момент в действителност блесна ", изяснява Кицигой.



Макар да не се занимава с волейбол, тя остава обвързвана със спорта посредством брачна половинка си - някогашния играч на ЦСКА Кристиан Кицигой, който все още се занимава с треньорска активност, както и посредством двамата си сина, които са дейни състезатели по волейбол.

" И дребният ми наследник тренира. Следва батко си, това е задачата му, той му е кумир сега, само че постоянно повтаря, че мечтае да го надмине. Надяваме се да има и неговия гений ", разкрива още Радостина.

Тя и брачният партньор й направляват синовете си по техния волейболен път.

" Първото нещо, което постоянно им споделяме, е да слушат треньора, да играят за тима, а не като характерности и да имат високи цели, с цел да ги реализират. Почти всичко се позволява с доста работа ", споделя някогашната ни националка по волейбол.

Бившата посрещачка на националния тим се радва и на постигнатото от женския народен тим на завършилото преди дни европейско състезание, където воденият от Лоренцо Мичели отбор се класира в Топ 8, отстъпвайки в четвъртфиналната среща от Нидерландия, която след това сграбчи бронзовите медали, побеждавайки някогашните еврошампионки от Италия.

" Не съумях да виждам мачовете на дамите, само че се изненадах доста прелестно, виждайки резултатите. Напомниха ми още веднъж на старите времена, когато България се биеше с първите тимове, на най-високото равнище. Страхотен резултат и доста се веселя за девойките, за треньора. Доста време мъжкият ни волейбол беше много по-напред като резултати от мъжкия, само че в този момент може да забележим противоположното ", споделя Радостина.

" Липсват ми страстта от залата, лагерите, девойките. Емоцията по време на мача, след мача. Но в този момент съм на различен стадий от живота си и съм си приела ориста ", разкрива Кицигой.

" Не знам дали бих се върнала към волейбола в някакъв различен аспект. Според мен, би трябвало да си реалист, да прецениш, да почувстваш дали може да си добър в ново амплоа, дали имаш пристрастености към това нещо или не. Не се виждам като добър треньор, а в случай че не си добър в едно нещо, няма смисъл да го правиш. Към момента единствено се веселя на триумфите на синовете си и съм една признателна майка ", приключва Радостина Рангелова-Кицигой.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР