Радостин Панков ръководи Прима 91 ЕООД от над 15 години.

...
Радостин Панков ръководи Прима 91 ЕООД от над 15 години.
Коментари Харесай

Целта е да достигнем 300 камиона до две години

Радостин Панков управлява " Прима 91 " ЕООД от над 15 години. Развива сполучливо бизнеса през последните години с фокус върху нововъведения, усъвършенствания и повишение на качеството на предлаганите услуги. Радостин Панков управлява " Прима 91 " ЕООД от над 15 години. Развива сполучливо бизнеса през последните години с фокус върху нововъведения, усъвършенствания и повишение на качеството на предлаганите услуги. Повече от 30 години " Прима 91 " интензивно работи на вътрешния и интернационалния пазар с разнородни и висококачествени транспортни действия. Кои са конкурентните преимущества на компанията?
- Дружеството се развива с помощта на откритите положителни практики и сполучливи партньорства с огромни и постоянни спедиции. " Прима 91 " е утвърдила своите позиции на правилен и благонадежден сътрудник с високото качество на предлаганите услуги и еластичност на решенията. Разполагаме със актуален автопарк от над 200 тежкотоварни автомобила с ремаркета вид " Мега ". Обучените ни екипажи правят експресни доставки, изискващи експедитивност и високо качество. Предлагаме и качествено сервизиране в Германия и България, както и мобилен сервиз разполагаем 24/7. Тези услуги са налични и за външни компании. Горди сме, че работим най-вече с млад и стимулиран екип от експерти както в офиса, по този начин и на пътя. Нашият най-ценен актив са чиновниците ни. Ежегодно означаваме юбилеи на чиновници с 10, 15 и даже 20 години стаж при нас. Считаме това за съществено предимство и доказателство за сполучливото партньорство.
Каква е бизнес тактика за развиване на компанията?
- " Прима 91 " е насочена към развиване, рационализиране и уголемение на активността. За нас това значи нови бази и техника, IT нововъведения и развиване на човешкия запас. Насочваме вниманието си към нови директни клиенти от нашия район по отношение на новите регулации на Европейски Съюз. В допълнение, планираме и създаване на складова база във Варна. Работим и по разширение на портфолиото от услуги в Германия.

На заключителен стадий е планът ни за пренасяне на бизнеса в база с повече улеснения и благоприятни условия. Ситуирана на основно място - наоколо до Франция, Белгия и Люксембург, тя ще може да предложи на нашите сътрудници и клиенти опция да употребяват услуги на европейско равнище на налични и конкурентни пазарни цени. Поетапно усилваме и осъвременяваме автопарка, а задачата е да достигнем 300 камиона до две години.
Реклама
Успоредно с това продължаваме да образоваме нови чиновници. Това е от извънредно значение в транспортния отрасъл заради увеличаващата се междинна възраст на интернационалните водачи на пазара на труда и годишно растящите потребности на бизнеса.
Какви услуги оферирате в този момент и успявате ли с тях да отговорите на измененията в търсенето и развиването на пазара?
- Наша съществена цел е услугите, които предлагаме, да са директен отговор на търсенето и развиването на пазара. " Прима 91 " разполага с огромно портфолио от услуги: транспорти на цели и групажни товари с мегаремаркета; експресни доставки; експресни транспорти на дребни колета всяка седмица от Германия до България и назад. Предлагаме също външна 24/7 преносима реклама, ситуирана върху ремаркетата ни. Предоставяме складови площи и ремонтни услуги в базите ни в България и Германия. Част от услугите ни са свързани с отдаване чартърен на висок клас офис пространства във Варна, както и с продажба на помощни уреди за самоасистенция при повреда на пътя. Имаме и автосалон за продажба на използвани леки коли, камиони и ремаркета.
Как набирате чиновници, какви са условията към фрагментите?
- " Прима 91 " обезпечава работа на над 320 чиновници. Постоянно сме в развой на набиране на нови фрагменти, защото с разширението на бизнеса имаме потребност и от нови чиновници. Имаме отворени позиции на съвсем всяко работно равнище - водач, механик, диспонент, управител екип, HR експерт, отчетник и помощник маркетинг. Наемаме и фрагменти и без опит, на които предлагаме въвеждащо образование и непрекъснато подкрепяне посредством наставнически стратегии.

За нас преди всичко при избора постоянно е било желанието за развиване и работа в динамична среда. Предлагаме работа в млад екип, в офис на европейско равнище, с европейско заплащане и опция за всекидневна връзка с наши сътрудници в цяла Европа.
Реклама
За разлика от сътрудници в сектора, които разчитат на подготвени фрагменти, ние работим с млади водачи, като влагаме в образованието и развиването им. Даваме им късмет да придобият опит в една извънредно доходоносна специалност и по този метод им предоставяме доста добър старт в живота.

Ние ценим и почитаме труда на своите чиновници и им го демонстрираме, което ни носи преимущество пред останалите работодатели.
Транспортният бранш е изправен пред нови европейски условия, свързани със зеления преход и понижаване на замърсяванията от транспортните средства, както и пред компликации поради нараснали цени на горивата. Как " Прима 91 " дава отговор на тези стопански провокации?
- В последните няколко години провокациите са неразделна част от всекидневието ни. Бяхме изложени на пандемията от ковид-19, рецесия на доставките, закъснение на стопанската система, понижаване размерите на работата. Всичко това ни учи да сме гъвкави.

Фирма " Прима 91 " има ясна политика във връзка със зеления преход още от 2015 година Свързана е с непрекъснато възобновяване на автопарка с по-висок екологичен клас камиони и съоръжение на офисите и базите ни с фотоволтаични системи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР