Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до

...
Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до
Коментари Харесай

Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство за младежи

Радослав Росенов завоюва купата на Европейското състезание по бокс до 22 години в Будва (Черна гора), откакто завоюва златния орден в категория до 60 кг.

На финала 19-годишният национал се оправи с представителя на Русия Константин Ополский. Росенов ликува за повторно в кариерата си в тази възрастова група и към този момент има шест европейски трофеи. Той стигна до триумф с 5:0 съдийски гласа, като резултатът е изцяло подобаващ с оглед представянето на двамата.

Българският боксьор разпростра огромния си капацитет и през цялото време на срещата доминираше. Росенов сподели чудесно възприятие за отдалеченост и с доста придвижване по кръга не остави късмет на Ополский. Той взе задатък след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Ясен Радев и Ергюнал Себахтин станаха вицешампиони на Европа. В категория до 54 кг Радев, който е повторен златен европейски медалист при младежите, отстъпи в доста здрава борба на Андрей Петливанян. Двамата организираха тежък конфликт, в който националът ни стартира по-добре и сполучливо компенсира ръстовата разлика, която бе в интерес на представителя на Русия. Те си размениха по един рунд, а в третия имаше повече битка, в сравнение с игра. В последна сметка всичко се реши от съдиите, които показаха руснака за победител с 4:1 гласа.

Себахтин пък не съумя да се качи на кръга за своя край с Мушег Баяндурян (Русия). В категория до 48 кг българинът трябваше да се помири със сребърния орден след лекарска възбрана поради травма.

Така България завърши конкуренцията със златен, два сребърни и един бронзов орден, откакто Уилиам Чолов се подреди трети при 75-килограмовите. Отборът беше воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.
 Кобрата към този момент се готви за завръщането на кръга
Кобрата към този момент се готви за завръщането на кръга

Пулев тренира за мача на 2 декември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР