Радиолокационният комплекс “Резонанс-Н”, способен да открива труднозабележими и хиперзвукови цели,

...
Радиолокационният комплекс “Резонанс-Н”, способен да открива труднозабележими и хиперзвукови цели,
Коментари Харесай

Русия установи в Арктика хиперзвуков радар

Радиолокационният комплекс “Резонанс-Н”, кадърен да открива труднозабележими и хиперзвукови цели, е ситуиран на архипелага Нова Земя. Комплексът ще поеме бойно дежурство през ноември 2019 година

“Това е третият радар от този вид в Арктика. Станцията е обвързвана, конфигурирана и подготвена за бойна приложимост.

Сега в оборудването действа междуведомствена комисия за приемане и предаване на радари на противовъздушната защита на Северния флот”, съобщи генералният шеф на изследователския център “Резонанс” Иван Назаренко.

Според него четири станции към този момент са трансферирани на военните, петата е на последния стадий на произвеждане. Всички “Резонанси” са проектирани да управляват въздушното пространство над Арктика.

Диапазонът на измервателните уреди, в който оперира радарът, може дейно да открива “стелт” цели и хиперзвукови ракети, летящи със скорост до 20 Маха.

Радарът употребява правилото на резонансното отражение на радиовълни от обект, което води до внезапно увеличение на неговата ефикасна отразяваща повърхнина. Обхватът на разкриване и установяване на задачите за аеродинамични цели е 600 километра на височина до 100 км, за балистични цели - 1200 км.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР