Радио Свободна Европа/Радио Свобода преустановява дейността си в Русия, след

...
Радио Свободна Европа/Радио Свобода преустановява дейността си в Русия, след
Коментари Харесай

Радио Свободна Европа прекратява дейността си в Русия

Радио Свободна Европа/Радио Свобода прекратява активността си в Русия, откакто локалните данъчни управляващи започнаха процедура по неплатежоспособност против съветската работа на РСЕ/РС в петък и полицията ускори натиска върху нейни публицисти.

Това се случва дни, откакто съветският президент Владимир Путин подписа закон, който отрежда присъда от 15 години затвор за публицисти, които не следват позицията на Кремъл за войната в Украйна, предава.

Президентът и основен изпълнителен шеф на РСЕ/РС Джейми Флай сподели, че решението "е било наложено " на компанията "от режима на Путин като посягане над истината ".

"След години на закани, заплашване и тормоз над нашите журналистиКремъл, пробвайки се обезверено да предотврати съветските жители да узнаят истината за незаконната му война в Украйна, в този момент брандира почтени публицисти като предатели на съветската страна ", споделя Флай в свое изказване в събота.

По негови думи РСЕ/РС ще продължи да уголемява работата си за съветската публика. "Ще използваме всяка допустима платформа, с която можем да достигнем до тях във време, в което те се нуждаят от нашата публицистика повече от всеки път ", споделя Флай.

Други огромни интернационалните медии също преустановиха активността си в Русия в събота, в това число BBC News, CNN, Bloomberg News, канадската национална CBS и немските ARD и ZDF.

Russian authorities have intensified pressure on media outlets, threatening them for their reporting about the invasion on topics such as the heavy resistance being put up by Ukrainian forces despite Russia's overwhelming military power.

Руските управляващи ускориха натиска върху медиите, като ги заплашват по отношение на работата им по нашествието и тематики като мощната опозиция, която оказват украинците макар надмощието на съветските военни сили.

На 3 март една от най-известните съветски радиостанции Ехо Москва разгласи преустановяване на активността си, най-малко краткотрайно, откакто е била свалена от ефир в резултат на отразяването на войната.

През последните дни девет от рускоезичните уеб сайтове на РСЕ/РС бяха блокирани, откакто медията отхвърли да се съобрази с условията на държавното управление за изтрие информация за съветската инвазия в Украйна. Сред тях са рускоезичните North.Realities, Siberia.Realities, Idel.Realities, и Caucasus.Realities.

На 28 февруари Русия блокира достъпа до още два уеб страницата на компанията, един от които Current Time - денонощна цифрова и телевизионна мрежа, ръководена от РСЕ/РС в кооперация с VOA.

РСЕ/РС създава наличие за съветската публика от 1953 година и поддържа свои офиси на територията на страната от 1991 година, когато е учредена редакцията в Москва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР