Радикалното палестинско движение Хамас от четири години практикува операция “Наводнението

...
Радикалното палестинско движение Хамас от четири години практикува операция “Наводнението
Коментари Харесай

Tasnim: Хамас се е готвил да атакува Израел от четири години

Радикалното палестинско придвижване Хамас от четири години практикува интервенция “Наводнението Ал-Акса ” и офанзива против Израел. Това заяви иранската организация Tasnim.

Както отбелязва организацията, офанзивата на Хамас против Израел бележи “началото на нова епоха ” в борбата сред двете страни, защото палестинските бойци демонстрираха висока степен на готовност, както и успеваемостта на своето разузнаване. Това стана допустимо с помощта на обстоятелството, че от 2020 година Хамас организира годишни учения, по време на които отработва вероятни сюжети за офанзива.

Tasnim отбелязва, че представителите на придвижването постоянно са разгласявали обществено провеждането на учения, провеждането на които им е помогнало да основат обединен команден център, да отработят взаимни дейности на разнообразни елементи, а също и да покачат бойната подготвеност. Освен това бойците упражняваха оперативна готовност на войските, осъществяване на бойни дейности в градска среда, завладяване на противников селища и военни уреди, навлизане в крайбрежни региони и десантни интервенции. Бойците обърнаха особено внимание на тактиката за прекъсване на възможна израелска инвазия в линията Газа благодарение на мини, танкове, дронове, противоракетни оръжия и други оръжия.

Агенцията акцентира, че тазгодишното обучение е извършено единствено месец преди същинската офанзива, а израелските управляващи не са го приели на съществено и не са проучили вярно бойната тактика на Хамас.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР