Работодатели и синдикати в спор за доходите Повишаването на минималния

...
Работодатели и синдикати в спор за доходите Повишаването на минималния
Коментари Харесай

Бизнесът Повишаването на минималната заплата е вредно

Работодатели и синдикати в спор за приходите

" Повишаването на минималния застрахователен предел е нездравословна и безполезна политика. Така служащите няма да бъдат обезпечавани на цялостната си заплата и ще получават една част от нея в плик ”. Това съобщи за " Здравей, България ” по Нова телевизия Велев, ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Припомняме, през вчерашния ден Асоциацията на организациите на българските работодатели изиска оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Причината е административното нарастване на минималния застрахователен приход с 3,9% и покачването на минималната работна заплата на 510 лева през 2018 г.

" Ръстът на минималните осигурителни приходи е алегоричен, защото към този момент две години те не се усилват поради протеста на работодателите. Никъде в Европа няма толкоз висок сив бранш, което е и повода да има тези минимални осигурителни приходи ”, отвърна Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ”. " Огромна част от бизнеса работи в сенчестата част на стопанската система. Това е повода общественият министър да ги подвига с 3,9%, което е доста невисок растеж ”, добави тя.

От своя страна Велев акцентира, че разноските на работодателите за чиновниците им са се нараснали с 11%. " Ние усилваме заплатите три пъти по-бързо, в сравнение с пораства стопанската система. Откакто сме в Европейски Съюз, заплатите са нарастнали три пъти ”, твърди представителят на работодателите.

По думите му, в България на практика няма безработица: " Безработни са хора или без никаква подготовка, или не желаят да се реалокират в прилежащия град, където има работа за тях. Тези, които са безработни или не желаят, или не могат да работят ”.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР