СмарТест е онлайн платформа, чиято цел е да подобри учебния

...
СмарТест е онлайн платформа, чиято цел е да подобри учебния
Коментари Харесай

Александър Попов: СмарТест улеснява работата на учителите

СмарТест е онлайн платформа, чиято цел е да усъвършенства образователния развой, като улесни работата на учителите и обогати знанията на учениците. Това сподели Александър Попов – създател на СмарТест в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Това приложение оказа помощ в решаването на много проблеми при онлайн образованието по време на пандемията и учителите го избират, тъй като е българско, елементарно е за приложимост и тъй като има функционалности, някои от които понижават преписването, като по този метод учителите имат по-реална визия за знанието на учениците и знаят на какво да наблегнат, изясни той.

" Полезността на функционалностите на онлайн платформата е в това, че икономисват време на учителите, тъй че да имат повече време с учениците, което в действителност е същинската част от работа им. Това го реализираме посредством автоматизации на процесите – автоматизиране основаването на проби, проверяването на проби, основаване на разнообразни групи, генериране на разбори, “ изясни той.  

По думите му през тази платформа учителите употребяват изкуствен интелект, който за няколко секунди генерира разнообразни разновидността на даден тест, като всеки един възпитаник да получи друг вид с разнообразни въпроси в него или с разбъркани отговори. " Това е един метод да се понижи преписването: всеки един възпитаник, всеки един клас може да има друг вид на теста. Другото, което вършим в този момент в нашата мобилно приложение, е учениците да не могат да излизат от приложението до момента в който вземат решение теста и да не могат да вършат екранна фотография. Вече имаме и спомагателни малко по-строги ограничения, като да зададем време на въпрос и така нататък “

Александър Попов изясни още, че в СмарТест се оферират няколко разновидността на основаването на тестванията: единият е по избрана тематика, а другия е по избран текст, който може да бъде заимствуван или сниман, подложен в системата, и от който изкуственият разсъдък ще генерира проби с разнообразни отговори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР