Работниците в строителния и производствения сектор в Испания предпазливо се

...
Работниците в строителния и производствения сектор в Испания предпазливо се
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Испания спада, някои сектори се връщат към работа

Работниците в строителния и индустриалния бранш в Испания внимателно се върнаха на работа в понеделник, защото ежедневният брой на смъртните случаи продължи да понижава и новите инфекции паднаха до най-ниското равнище от три седмици.
Испания е една от най-тежко засегнатите страни в света и през три следващи дни предходната седмица ежедневната смъртност спаднаше, единствено че в неделя още веднъж се повиши.
Но в понеделник тя още веднъж падна с 517 смъртни случая за 24 часа, като общият брой на смъртните случаи в страната е 17 499, а броят на инфектираните към този момент е 169 496.
Потвърдените случаи също се покачиха с 3 477 - най-ниската дневна цифра от 20 март - откакто Испания стартира още веднъж да отваря елементи от стопанската система си след двуседмичния интервал на „ икономическа хибернация “.
Въпреки че шефовете на опазването на здравето споделят, че епидемията в Испания е достигнала своя връх, те приканват популацията да продължи да съблюдава прецизно национално блокиране, наложено на 14 март, с цел да забави разпространяването на вируса.
Ограниченията бяха в допълнение затегнати на 30 март, когато всички несъществени действия бяха замразени за две седмици - значително ориентирани към строителния и индустриалния бранш.
Но тези ограничавания бяха отстранени в понеделник и железопътните гари бяха екипирани с доброволци от полицията и Червения кръст, които раздадоха маски за лица на завръщащите се на работа.
На мадридската гара Аточа пътуващите взимаха маски от служители на реда на разстояние, с цел да не се приближат прекалено много.
През последните седмици маски мъчно можеха да се намерят и някои пътуващи споделиха, че раздаването им ги облекчава по време на пътуванията им до работа.
„ Прекрасно е, тъй като е толкоз належащо и оказва помощ на тези от нас, които би трябвало да употребяват градския превоз “, сподели работещият в офис Жозе Антонио Крус пред Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
„ Повечето хора (в градския транспорт) нямат маски или ръкавици. “
Въпреки че през последните седмици публичният превоз в огромна част от Испания е значително празен, дребното пътуващи, които го употребяват, нямат защитна екипировка.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР