Работниците в най-голямата пътностроителна фирма в област Велико Търново няма

...
Работниците в най-голямата пътностроителна фирма в област Велико Търново няма
Коментари Харесай

Работници в пътностроителна фирма блокираха път при Велико Търново

Работниците в най-голямата пътностроителна компания в област Велико Търново няма да получат заплати за Великденските празници. Това стана ясно през днешния ден на митинга, при който беше блокиран интернационалния път Русе – Свиленград при Велико Търново.

Над 50 милиона лв. за пътни поправки и зимно поддържане дължи страната по фактури на " Пътни градежи – Велико Търново ". Въпреки, че няма заплащане по фактурираните суми, от компанията са платили 6 милиона лв. Данък добавена стойност на страната.

Изпълнителният шеф на сдружението Румен Игнатов е черноглед, че ще браншът ще получи половината от направеното, какъвто политически ангажимент беше стихотворец. 

" Много държавни управления са се сменили, такова нещо за първи път се случва. Партиите си водят някакви политики и страда целият наш отрасъл. "

За да заплаща заплати и да се разплаща с снабдители и подизпълнители, от пътностроителната компания са изтеглили 22 милиона лв. заеми. Пари към този момент няма, съобщи на митинга с пътната обсада изпълнителният шеф Филип Маринов: 

" Има действителна заплаха хората преди Великден да останат без заплати, тъй като сега няма никакви приходи от на никое място. Кредитните предели са ни привършени дефинитивно. "

Новината за Великден без заплати стъписа служащите.

" Какво да вършим, няма да си посрещнем гостите и това е ", „ Лоша работа “, разясниха част от тях.











Снимки: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР