Работниците, изпитващи финансова несигурност, са по-малко склонни да следват насоките

...
Работниците, изпитващи финансова несигурност, са по-малко склонни да следват насоките
Коментари Харесай

Повече икономически притеснения e равно на по-малко предпазливост относно COVID-19

Работниците, изпитващи финансова неустановеност, са по-малко склонни да следват насоките на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) за COVID-19, като да вземем за пример физическо разграничаване, ограничение на пътувания и измиване на ръцете, съгласно изследване на Вашингтонския държавен университет.

Изследователите, които са изследвали 745 служащи в 43 страни, също са открили, че държавните компенсации за безработица и политиките за COVID-19 рецесията въздействат на връзката сред икономическите проблеми и спазването на защитните ограничения против COVID-19.

„ Всички ние разполагаме с стеснен набор от запаси, без значение дали става въпрос за пари, време или обществена поддръжка, а хората, които разполагат с по-малко от тези запаси, наподобяват по-малко способни да ползват рекомендациите на CDC, “ сподели Пробст. „ Степента, до която икономическите несгоди ще повлияят на това държание, частично зависи от това къде живеем. 

Въпреки това, в страни с по-силна реакция, в това число ограничения като заповеди за национална карантина и прекъсване на несъществени предприятия, финансово обезпечените чиновници са имали 13% по-високо използване на превантивното държание спрямо служащите, които се усещат по-финансово несигурни.

Тези разлики могат да имат обилни последствия за публичното здраве, настояват създателите, защото проучванията демонстрират, че даже умереното понижаване на обществените контакти измежду възрастните може да понижи степента на зараза и възможна смъртност.

„ Това е червен байрак, защото несигурната работа и финансовото напрежение могат да се появят дружно с други рискови фактори за COVID-19 и съществуващите здравни разлики. “

Изследователите набрали участници в изследването благодарение на Amazon Mechanical Turk, онлайн платформа за краудсорсинг.

Данните за това изследване са събрани през април, месецът, откакто Световната здравна организация публично разгласи пандемията на 11 март. Пробст и нейните сътрудници не престават да наблюдават тази група за изследване на всеки 1-2 месеца, с цел да съберат общо седем талази на данните от изследването. Изследователите търсят дали разликите, свързани с икономическия стрес и защитното държание, се трансформират в по-високи равнища на зараза с COVID-19. (ANI)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР