Работници на най-голямаа на Балканите оръжейница-ВМЗ Сопот, излязоха днес на

...
Работници на най-голямаа на Балканите оръжейница-ВМЗ Сопот, излязоха днес на
Коментари Харесай

ВМЗ скочи: Имаме съмнения, че наша продукция се произвежда от частни фирми, ще ни откраднат пазара

Работници на най-голямаа на Балканите оръжейница-ВМЗ Сопот, излязоха през днешния ден на кротичък митинг. Те се оповестиха за запазване на фирмената информация и срещу асимилиране от други компании на произведения на предприятието. Хората не смееха да кажат всичко, което се е нагнетило в тях през годините,но подчертаха, че имат опасения, че тяхна продукция се създава от частни компании.

Има опасения, че по този метод ще се оголи пазара на МВЗ и там ще останат без работа. Освен това оръжейниците се тормозят, че има приключване на информация, до която по закон не би трябвало да имат достъп други предприятия. Придукцията в държавния цех е най-качествената, той би трябвало да се възроди, в него да се влага, да се налеят свежи пари, да се привлекат млади експерти, да се закупят нови съвременни машини и технологии. Парите от продукцията, която ппроизвеждаме, не се връщат на 100% при нас, а ние считаме, че те би трябвало да се реинвестират във ВМЗ. Това разясниха пред медсиите дъгогодишните служащи Стефан Димитров и Татяна Кирякова.

Недоволните споделиха още, че от 2 години в предприятието има напредък, само че има още доста какво да се желае и всички чакат то да се възроди в палния си потенциал, както е било преди години. Тогава заводът е изхранвал съвсем целия Подбалкан. БЛИЦ напомня, че това е втората сходна демонстрация на оръжейниците, откакто преди седмица страната се разгласи против медиаторите при покупко-продажбите на ВМЗ.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР