Работната група за Топлофикация София е обсъдила идеята общинското дружество

...
Работната група за Топлофикация София е обсъдила идеята общинското дружество
Коментари Харесай

Работната група е обсъдила Топлофикация София да стане пак държавна

Работната група за " Топлофикация София " е разискала концепцията общинското сдружение да стане още веднъж държавно като едно от вероятните решения да бъдат понижени задълженията му към " Булгаргаз ". Официално предложение обаче Столичният общински съвет не е получил, разгласи пред БНР председателят на съвета Георги Георгиев.

" За нас най-важно е хората да получат услугите на " Топлофикация ", преди всичко, да бъдат обезпечени, с цел да са спокойни за зимата. Не по-маловажно е, това да бъде на търпими цени, на цени, на които хората могат да си разрешат, понастоящем нямаме оферти публични за смяна на собствеността. Очакваме, подобен беше и моят зов в края на срещата, съответни планове, оферти по какъв начин и дали да се върви в тази посока, и какво в действителност ще се промени, в случай че това стане. Защото казусът в тази ситуация е не кой е притежателят на " Топлофикация ", а какъв брой коства парното на хората ", изясни той.

В концепцията за одържавяване на " Топлофикация София " самостоятелният общински консултант Борис Бонев видя опит проблемите на сдружението да бъдат трансферирани на всички български жители.

" От повече от 20 години се знае какви ограничения би трябвало да се подхващат, с цел да бъде избавена " Топлофикация ", само че ръководещите в София не си мръднаха пръстите за това. И в този момент е повече от явно, че решението им е просто да се отърват от " Топлофикация ", с което всички българи от Видин до Резово в този момент да платят над двата милиарда насъбрани отговорности на " Топлофикация ". Това за мен е безусловно погрешно и демонстрира в действителност невъзможността да се ръководят огромните, а и дребните процеси в София ", разяснява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР