Работната група, съставена след протеста на Възраждане срещу зеления сертификат,

...
Работната група, съставена след протеста на Възраждане срещу зеления сертификат,
Коментари Харесай

След протеста на „Възраждане“: Започва работа комисията за Зеления сертификат

Работната група, формирана след митинга на " Възраждане " против зеления документ, стартира работа в петък . Това заяви ръководителят на партията Костадин Костадинов в Народното събрание.

" Тя е от 12 индивида - шест представители от страна на Министерски съвет и шест, посочени от нас, като това не са хора единствено и само от " Възраждане ". Ние посочихме, да кажем, проф. Андрей Чорбанов от " ИТН ", изясни Костадинов. Той се надява във допустимо най-кратки периоди групата да излезе с компромисно решение, което да удовлетворява всички.

Лидерът на " Възраждане " изясни, че първичният период на работа е бил до 2 февруари, само че процедурата е била забавена от държавното управление.

" В групата е спазен паритетния принцип - те са показали общопрактикуващ доктор, ние - също, те са показали патолог, ние - също, те са показали инфекционист, ние - също, те са показали имунолог - ние също ", добави Костадинов.
Попитан дали от " Възраждане " имат намерение да щурмуват още веднъж Народното събрание поради зеления документ, той отговори: " Нека да забележим какво ще каже работната група ".

От понеделник в постройките на Народното събрание се влиза след показване на зелен документ или негативен тест, а Националната работа " Охрана " няма право да попречва тези от депутатите, които не желаят да покажат съответния документ за COVID-19, осведомиха преди дни от Народното събрание.

Попитан по какъв начин е влезнал през днешния ден за съвещанието на Народното събрание, Костадин Костадинов разяснява, че депутатите от " Възраждане " са влезнали през вратата, както всякога. " Нямам документ, тъй че няма какво да валидирам ", съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР