работна среща по повод Международния ден за елиминиране на насилието

...
работна среща по повод Международния ден за елиминиране на насилието
Коментари Харесай

Младежи от Езиковата гимназия в Кюстендил се включиха в Деня срещу насилието над жени с флашмоб

работна среща във връзка Международния ден за елиминиране на насилието против дами взе участие ст. контрольор Даниел Мазнев от ОДМВР – Кюстендил. Срещата бе проведена от Центъра за социална поддръжка „ Св.Петка “ към Община Кюстендил, участваха и представители на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ и Районна прокуратура – Кюстендил.

Директорът на ЦОП Мая Митова показа положителните практики за работа с жертвите на принуждение и оказване на поддръжка, прокурор Радостина Стоянова, шефът на РДСП – Кюстендил, Радостина Васева и ст. контрольор Мазнев от ОДМВР срещнаха участниците за общите им действия и законовите благоприятни условия да се противодейства на насилието.Обединиха се към концепцията, че повече хора би трябвало да бъдат привлечени към подкрепящата концепция Да не сме пасивни! Да не оставаме безмълвни очевидци! Да се противопоставим на насилието.

Подкрепа и съпричастност към тези цели показаха и възпитаници от Езиковата гимназия в Кюстендил – с галерия в Килийното учебно заведение и флашмоб „ Не на насилието, За това не се мълчи “на пешеходната пътека при черквата „ Св. Мина “. Последваха беседи на инспектора от Детската педагогическа стая към районно управление (на МВР) Кюстендил Людмила Терзийска с младежи от двете елитни гимназии в града – Езиковата и ПМГ.

Ст. контрольор Д. Мазнев заяви, че през 2021 година в са работили в ОДМВР по 32 заповеди за незабавна отбрана и 30 заповеди за отбрана на ЗЗДН.

Жертвите в тези случаи са 50 дами, а причинителите са 54 лица, мъже и 10 дами. Извършени са инспекции по 83 случая, а постъпилите сигнали са 62.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР