Работещите на първа линия трябва да знаят, че Министерството на

...
Работещите на първа линия трябва да знаят, че Министерството на
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Здравното министерство стои зад работещите на първа линия

Работещите на първа линия би трябвало да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на видеоконферентна среща с шефовете на Центровете за незабавна здравна помощ /ЦСМП/ в страната. Той уточни, че през вчерашния ден от ведомството са изпратили писмо до всички центрове за незабавна здравна помощ в страната по отношение на изплащането на спомагателните хонорари от 1000 лева на работещите на първа линия в битката с COVID-19.

"Центровете би трябвало незабавно да подадат чиновниците, които не са получили спомагателните средства. Целта е от 1 август всеки един, зает в процеса, да получи това заплащане “, съобщи министърът.

Ръководителите на 27-те центъра за незабавна здравна помощ осведомиха министъра за наличните по структури количества персонални защитни средства, дезинфектанти, както и за изплатените досега спомагателни хонорари от 1000 лева

Всички центрове за незабавна помощ разполагат с задоволителни количества и запаси от дезинфектанти, защитни маски, ръкавици, калцуни и така нататък Текущо се вършат поръчки и за доставка на спомагателни количества от продуктите.

Министър Ангелов уточни, че при нужда министерството ще инициира смяна на критериите за погашение на спомагателните хонорари по план „ Подкрепа на работещите в системата на опазването на здравето в условия на опасност за публичното здраве от COVID-19 “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година

" Целта е да бъдат обхванати всички чиновници, ангажирани с диагностиката, лекуването и превозването на пациенти в изискванията на COVID-19. „ При най-лошия вероятен сюжет през есента системата ще бъде по-натоварена поради разпространяването и на други вирусни инфекции. Хората ни към този момент са изморени, разбираме го и желаеме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях “, беше безапелационен проф. Ангелов.

Видеоконферентните срещи с ЦСМП в страната ще бъдат регулярни. Идеята е както министерството да бъде навреме осведомено за работата на екипите в епидемиологична обстановка, по този начин и за възможни проблеми, които да бъдат решавани бързо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР