Р изотото е най-известното ястие с ориз, традиционно за Северна

...
Р изотото е най-известното ястие с ориз, традиционно за Северна
Коментари Харесай

Най-вкусното ризото: От карфиол със скариди

Р изотото е най-известното ядене с ориз, обичайно за Северна Италия. За приготвянето му се употребява ориз арборио или различен кръговиден и бисерен вид (например карнароли и виалоне нано).

Днес ще ви представим обаче една нетрадиционна рецепта за ризото , само че не с ориз, а от карфиол със скариди.

Необходими артикули:

1 глава карфиол (средна)
200 г скариди
1 глава лук шалот
2 скилидки чесън
170 мл течна животинска сметана (35%)
150 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
50 г сирене Пармезан
1 лимон
60 г краве масло
50 мл зехтин
2 стръка мащерка
1/2 връзка див лук
сол на усет

Начин на подготвяне:

Настържете карфиола на едро ренде или го смелете в блендер. Наситнете лука шалот и чесъна и ги запържете за малко в половината от маслото, не би трябвало да се карамелизират. Прибавете карфиола и разбъркайте, гответе, до момента в който поомекне. Посолете.

Прибавете наситнената мащерка, налейте бульона и виното. Гответе 2–3 минути. Овкусете със сол.

Налейте сметаната и щом кипне, отстранете от котлона. Добавете настъргания пармезан, сложете останалото масло и настържете лимоновата кора.

Почистете скаридите, само че оставете главите и част от опашките, с цел да стоят по-красиво в ризотото.

Запържете скаридите в загрят зехтин, посолете и ги извадете. В тигана от пърженето сипете малко зехтин и разбъркайте, с цел да поеме от аромата на скаридите.

Сервирайте ризотото със наситнен див лук, скаридите и капки зехтин от тигана.

За още забавни хрумвания за готвене - разгледайте канала на във

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На арената - мускулест цирков артист. Вдига гири и щанги, като ги хваща единствено с двата пръста на едната си ръка. Накрая взема един лимон… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниБелгийската работа за битка с бедствията издаде предизвестие към населението„ Предстои ни един дълъг интервал на топло и изсъхнало време ”, изясни климатологътКлючовото в тази ситуация е уточнението: „ на пазарите, които го разрешават ”. За останалите ще продължат да се оферират коли с ДВГ, само че развиването на тази технология ще спре през 2025 г.Турският президент е пътувал от Артвин за Трабзон, Североизточна ТурцияТе бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юниНа 19 юли, до момента в който пресича на пешеходна пътека, дребната Моника е пометена от полицайДържавният глава взе присъединяване в тържествената гала на Националния боен университет " Васил Левски " Лидерът на ГЕРБ с коментар за договарянията сред партиите за сформиране на правителствоТайфун бушува в южната префектура ОкинаваКакво показаха от Светия престолКакво поучават експертитеТой е с ветрове със скорост 155 километра в час и пориви до 191 километра в часПонякога, те са съвсем толкоз известни, колкото холивудските си колежкиТова е единствено първа среща, диалозите ще продължат, оповестиха от двете формацииВъпреки закона на Орбан: гей церемониал в Будапеща
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР